'The Force Awakens'-actrice Daisy Ridley stopt met Instagram

'The Force Awakens'-actrice Daisy Ridley stopt met Instagram

Een bericht over wapengeweld kwam niet bij iedereen goed aan.

Negatieve reacties kunnen hard aankomen, zeker als het om een berg aan reacties gaat. Nadat Daisy Ridley via haar Instagram-account een bericht plaatste over wapengeweld, kreeg ze zo'n stroom binnen. Het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze een punt achter haar dagen op Instagram zette.

Vorige week zondag vond de 18e editie van de Teen Choice Awards plaats. Tijdens de show kwam er een segment over wapengeweld in de Verenigde Staten, Jessica Alba hield een eerbetoon aan alle doodgeschoten slachtoffers. Daaropvolgend schreef de 24-jarige Engelse het onderstaande op Instagram.

"Toen ik gisteren in het publiek zat, stroomden er tranen over mijn gezicht tijdens de eerbetoon aan alle levens die verloren zijn gegaan door wapengeweld. Ik heb geen geweldige foto kunnen maken van de fantastische groep die op het podium kwam, maar ze waren ontzettend dapper. Het was een waar moment van gemeenschappelijkheid. We moeten het geweld stoppen."

Daarna volgden de onvriendelijke reacties, ondanks dat er ook mensen waren die de actrice steunden. Men noemde haar bovenal een hypocriet omdat ze in Star Wars: Episode VII - The Force Awakens speelt en het sciencefiction/avontuur blijkbaar geweld verheerlijkt. Weldra verwijderde ze haar bericht. Op Facebook stond dezelfde mededeling, ook deze haalde ze weg.

Twee dagen later plaatste ze een laatste update, voordat ze een eind aan haar account maakte. "Hé, allemaal! Wilde de onderbreking even toelichten. Ik wil gewoon minder met mijn telefoon bezig zijn! Probeer nu o.a. meer aanwezig te zijn en heb een aantal drukke maanden voor de boeg, dus wil minder afleidingen. Alles is in orde. Zoals altijd waardeer ik de steun en liefde van de Instagram-gemeenschap."



NieuwsFilm

meest populair