Marvels Jeph Loeb over rivaliteit met DC

Marvels Jeph Loeb over rivaliteit met DC

En wat vindt hij van het succes van Suicide Squad?

De derde film in Warners DC-filmuniversum, Suicide Squad kon dan wel niet rekenen op de beste kritieken, maar doet het aan de box office vooralsnog goed. Hardcore fans van de franchise hebben sterk het gevoel dat critici bij voorbaat tegen DC zijn, of zien een grote rivaliteit tussen Marvel en DC Comics. Als we Jeph Loeb, hoofd van de televisiedivisie van Marvel, moeten geloven, is vooral van dat laatste geen sprake.

“De waarheid is, dat zij doen wat ze doen en wij doen wat we doen,” aldus Loeb. Hij gelooft niet dat er een rivaliteit bestaat en vindt DC-personages zo hun eigen charmes hebben. “De DC-personages die ik ken en van wie ik hou hebben veel leuke verhalen en het zijn vaak erg sterke, prachtige personages.” Ook ziet hij een belangrijke overeenkomst:

”We vertellen deze verhalen zodat mensen ervan kunnen genieten. Dus het gaat er vooral om dat mensen dat doen, ik denk dat daarin de belangrijkste factor ligt,” ging Loeb verder. Hij wil nog niet teveel zeggen over de prestaties van Suicide Squad, want ”daar is het nog te vroeg voor. Op dit moment ben ik erg blij dat de film opende met 150 miljoen dollar, dat is erg knap. We zullen zien wat er daarna gebeurt.”

Suicide Squad draait in Nederland al in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair