Gerichte ideëen aanwezig voor 'Suicide Squad 2'

Gerichte ideëen aanwezig voor 'Suicide Squad 2'

En er is stevige kritiek op de ontvangst van de superheldenfilm.

Vooralsnog is er niets officieel bekend over een vervolg op het op dit moment succesvol draaiende Suicide Squad. Wel werd er even geleden gesproken over een spin-off rond Margot Robbie's personage Harley Quinn. De actrice en regisseur David Ayer lieten zich uit over potentiële Suicide Squad-films. Er zijn wat milde spoilers te lezen.

Spin-off Harley Quinn


Tegenover Tipsy Talk laat Robbie weten dat ze uitkijkt naar een film waarin de relatie tussen haar opvallende personage Harley Quinn en Jared Leto's Joker wordt uitgediept: "Ik probeer het voor elkaar te krijgen. Er is nog zoveel te doen, zoveel te vertellen over ons achtergrondverhaal. Ze zijn er volgens mij achtergekomen dat de emotionele rode draad de missie moest worden en het verklaren van de rol van The Enchantress. De achtergrondinformatie was magisch. Veel daarvan zou te verwarrend zijn voor de hedendaagse verhaallijn in de film."

Suicide Squad 2

Regisseur Ayer heeft op zijn beurt ideëen voor een Suicide Squad-vervolg. Wat zegt hij tegenover Collider over de slotscène met de Joker en Harley? Aye: "We hebben die scène de eerste week opgenomen. Ik wil niet veel zeggen, maar er is veel mogelijk. Hoeveel controle Amanda Waller (Viola Davis) ook heeft over deze personages, het blijven supervillains die supervillain dingen doen. En de relatie tussen de Joker en Harley was de juiste keuze voor de film. Het opent mogelijkheden voor een volgende film."

Kritiek op ontvangst

En er was online ook kritiek op de critici en hun commentaar op de film. John Ostrander, schrijver van Suicide Squad comics in de jaren 80, vindt de critici maar zuur. Ostrander tegenover ComicMix: "Ik ken een aantal recensenten, zowel off- als online, die de film niet goed vinden. Dat is prima, iedereen heeft een recht op een mening ondanks dat die niet klopt. Mijn probleem is dat, in ieder geval bij bepaalde media, de critici moe zijn van superheldenfilms en blockbusters en deze openlijk of heimelijk willen zien verdwijnen. Kijk, ik snap het. Ze moeten alle films zien en ze worden vast moe van al die blockbusters. Als een superheldenfilm niet als The Dark Knight is, dan zeiken ze. Ik denk dat dit nu in een bepaalde mate gebeurt. Ik was voorbereid om de film goed te vinden, zij om hem te haten."

Wat vind jij?

Bovenstaande kritiek lijkt behoorlijk gekleurd, maar wat vind jij? Zit er een kern van waarheid in? Of zeurt de beste man? En zie jij graag een tweede Suicide Squad? Of een spin-off rond bijvoorbeeld Harley Quinn en de Joker? Veel vragen! Graag jullie antwoorden op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair