'Doctor Strange' krijgt PG-13 rating

'Doctor Strange' krijgt PG-13 rating

Wegens caleidoscopisch galactisch intensief en ander-dimensionaal geweld.

Regisseur Scott Derrickson heeft via Twitter de MPAA-rating van zijn Marvel-film Doctor Strange onthuld. De superheldenfilm, waarin we Benedict Cumberbatch als de titelheld volgen, krijgt zoals te verwachten viel een PG-13 rating. Voor Nederland betekent ’t waarschijnlijk dat de film van kijkwijzer voor 12+ geschikt wordt geacht.

Derrickson onthulde ook meteen waarom de film die score kreeg. “Wegens caleidoscopisch galactisch intensief en ander-dimensionaal psychotrope geweld.” In gewone mensentaal betekent dat zoiets als: science fiction geweld dat zich over meerdere dimensies afspeelt.

Dat is natuurlijk ook precies wat we verwacht hadden van de eerstvolgende Marvel-film. Die introduceert het multiversum aan ons, waarin Strange zich bevindt. Hij was ooit een succesvol neurochirurg, maar een auto-ongeluk zorgt dat hij op zoek moet naar een manier om te genezen en zijn handen weer te kunnen gebruiken. Als hij in Tibet aankomt ontmoet hij The Strange One (Tilda Swinton), die hem kennis laat maken met een wereld vol andere dimensies.

Doctor Strange gaat op 27 oktober in première.



NieuwsFilm

meest populair