Disney boekt vooruitgang met familie/walvissenfilm 'Beached'

Disney boekt vooruitgang met familie/walvissenfilm 'Beached'

Meg LeFauve (Inside Out, Captain Marvel) werkt aan het script.

De komische familiefilm Beached heeft een zware periode achter de rug. Onder het bewind van Fox 2000 trachtte men sinds 1997 de titel uit te werken voor 20th Century Fox, veel kwam er niet van. Diverse scenaristen zijn bezig geweest om het aparte verhaal op papier te zetten, maar de filmstudio was er nooit volledig tevreden mee. Inmiddels is het project opgepakt door Disney en zij hebben er meteen een schrijfster op gezet.

Het gaat om Meg LeFauve, die een Oscarnominatie kreeg voor haar schrijfwerk aan de animatiefilm Inside Out. Ook pende ze het script van een ander gelijksoortig avontuur: The Good Dinosaur. Momenteel is de scenariste bezig met Captain Marvel, waarin Brie Larson de titelrol vervult.

Beached draait om een mollig, 4-jarig meisje dat tijdens een uitstapje met de familie op zee overboord valt. Ze wordt vervolgens door een groep walvissen opgevoed. Zevenentwintig jaar later spoelt ze aan op het strand en moet ze het leven op land opnieuw oppakken. Mede door haar spectaculaire zwemvaardigheden besluit ze mee te doen met de Olympische Spelen.

Toen Fox 2000 nog aan de familiefilm werkte, was Jon Turteltaub (National Treasure) aangenomen om Beached te regisseren. Momenteel is de filmmaker bezig met haaienfilm Meg.



NieuwsFilm

meest populair