Algemeen

Keira Knightley kraakt noten in nieuwe Disneyfilm

Ze gaat een belangrijke rol spelen in 'The Nutcracker and the Four Realms'.

door Kaj van Zoelen om 15:26 in Algemeen
Keira Knightley gaat de Sugar Plum Fairy spelen in de nieuwe Disney versie van The Nutcracker, hier beter bekend als De Notenkraker. De nieuwe film heet voluit The Nutcracker and the Four Realms. Mackenzie Foy speelt Clara, een klein meisje dat onder andere haar notenkraker en een poppenkasteel tot leven ziet komen en strijden tegen een leger muizen, en zoveel meer.

Morgan Freeman zal de leider van de poppen spelen, en Misty Copeland is ook in de film gecast. Lasse Hallström zal de film regisseren op basis van een script van Ashleigh Powell. De speelfilm is gebaseerd op het verhaal Notenkraker en muizenkoning (Of Nussknacker und Mausekönig) van E.T.A. Hoffman uit 1816.

Het zal niet de eerste keer worden dat dit verhaal bewerkt wordt. Alexandre Dumas schreef een aangepaste versie voor de Franse markt in 1844, waar weer een klassiek Russich ballet op werd gebaseerd, beroemd vanwege de muziek die de Russische componist Tsjaikovski daarvoor schreef. Daarnaast bestaan er Amerikaanse, Russissche en Canadese animatiefilms gebaseerd op de De Notenkraker, is er een Mickey Mouse-versie en zelfs een Barbie-versie.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair