Video

Trailer 'A Quiet Passion' met Cynthia Nixon als Emily Dickinson

De nieuwste film van Engelse meesterfilmer Terence Davies.

door Kaj van Zoelen om 16:19 in Video
Terence Davies' nieuwste film A Quiet Passion gaat op het Toronto Internationaal Filmfestival draaien en daar hoort een trailer bij, die je hieronder kunt zien. Davis staat bekend om films als Distant Voices, Still Lives, The House of Mirth en The Deep Blue Sea. Allen mooi en zacht geschoten films die in het verleden spelen. Aan de trailer te zien sluit A Quiet Passion daar helemaal bij aan.

Voor Davies betekent A Quiet Passion na The House of Mirth een terugkeer naar negentiende eeuws New England, het noordoosten van de Verenigde Staten. Dit keer is zijn onderwerp Emily Dickinson (Cynthia Nixon, bekend van Sex in the City), de dichteres die samen met onder andere Walt Whitman aan de wieg van de modernistische poëzie stond in de Verenigde Staten. Dickinson leefde van 1830 tot 1886 en schreef in die tijd meer dan duizend gedichten, waarvan er echter slechts zeven voor haar dood werden gepubliceerd. Na haar dood werd ze alsnog een enorm literair succes.

A Quiet Passion ging eerder dit jaar op het filmfestival van Berlijn in première. De film is aangekocht door Contact Film en zal te zijner tijd in de Nederlandse bioscopen verschijnen. De kans is daardoor klein dat Davies' vorige film, Sunset Song nog in Nederland zal worden uitgebracht.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair