Idris Elba tracht professioneel kickbokser te worden

Idris Elba tracht professioneel kickbokser te worden

Het is een "levenslange ambitie", aldus de Engelsman.

Acteren is één ding, vechten met alle remmen los is iets heel anders. Het is nochtans een ontdekking die Idris Elba (The Dark Tower) wil maken. Eergisteren kondigde de 43-jarige Engelse acteur aan professioneel te willen vechten. Kickboksen welteverstaan. Hij zal een jaar lang trainen en het tegen andere vechtersbazen opnemen. Het zal gepaard gaan met een documentaire die hij produceert: Idris Elba: Fighter.

De bedoeling is dat Elba diverse landen bezoekt waar men aan kickboksen doet, zoals Japan, Thailand, Cuba, Groot-Brittannië en Thailand. Op zoek naar tips zal hij zich voorbereiden op zijn eerste echte strijd met een doorgewinterde vechter. Inmiddels heeft de acteur dat echter al gedaan, want de tweekamp vond gisteren plaats. Dat liet hij eerder weten via een bericht op Instagram.

Foto's verwijderd

Over het programma en zijn droom om professioneel te vechten liet hij weten: "De ring binnenstappen om mijzelf als mens te testen is een uitdaging die ik al een lange tijd wil ondernemen. Dit is geen optreden, er is geen script. Het gevecht zal even echt zijn als de potentiële gevolgen." Het is overigens niet alsof de acteur pas geleden is begonnen met kickboksen. Hij trainde al toen hij ergens in de twintig was, alhoewel het voor hem destijds enkel om fitness draaide.

Idris Elba: Fighter moet ergens begin 2017 op de buis verschijnen via een kanaal van Discovery. Elba produceert de serie met zijn Green Door Pictures. Shine North helpt ook. Er is de kijkers beloofd dat we ook meer over het leven van de acteur zullen leren, iets dat hij vroeger liever privé hield.

Foto's verwijderd



NieuwsFilm

meest populair