3D-versie 'Jason Bourne' onder vuur

3D-versie 'Jason Bourne' onder vuur

Camerawerk Paul Greengrass maakt mensen misselijk.

Universal Pictures heeft voor de Aziatische markt een "exclusieve" 3D-versie van Jason Bourne gelanceerd. Deze versie draaide onder meer in China en dit wordt de studio ondertussen niet in dank afgenomen. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Afgelopen dinsdag ging de film in China in première en haalde een indrukwekkende $11,8 miljoen op; een logisch record voor de filmreeks. Via social media wordt duidelijk dat heel wat mensen misselijk en duizelig de bioscoopzaal verlaten. En dit is niet raar aangezien regisseur Paul Greengrass een wild en schokkerig camerawerk nastreeft. Eerdere 3D-uitgaven van wilder geschoten films hebben uitgewezen dat dit niet in het verdeel werkt van de gemoedstoestand van het publiek.

Ook is er kritiek op het feit dat er niet gekozen kan worden voor de 2D-versie. Slechts 17 van de 323 bioscopen bieden de oorspronkelijke versie aan. Ht wordt de studio verweten dat zij de 3D-versie opdringen om meer omzet aan de bioscoopkassa te kunnen realiseren. De vijfde Bourne-film staat op $282,1 miljoen wereldwijd.

Ondertussen heeft Universals dependance in Beijing laten weten dat er meer 2D-vertoningen gaan komen. De 3D-versie is ook verspreid in Hong Kong, India, de Filipijnen en Vietnam.



NieuwsFilm

meest populair