Claudia Cardinale komt naar Film by the Sea

Claudia Cardinale komt naar Film by the Sea

De Italiaanse actrice krijgt op het festival de Grand Acting Award.

De Italiaanse actrice Claudia Cardinale zal bij het Film by the Sea festival in Vlissingen de Grand Acting Award in ontvangst mogen nemen. De prijs wordt uitgereikt aan filmmakers en acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie en Cardinale krijgt deze voor haar omvangrijke oeuvre.

Na de uitreiking wordt de gerestaureerde versie van Sergio Leoni's Once Upon a Time in the West vertoond. Cardinale, die in deze film de hoofdrol speelde, leidt de vertoning in. De actrice begon haar carrière met een klein rolletje in de film Goha in 1958. In de jaren zestig groeide ze uit tot een van de meest populaire Italiaanse actrices met rollen in onder meer Girl with a Suitcase, The Leopard, Cartouche en Federico Fellini's 8½.

Ze maakte ook een paar uitstapjes naar Hollywood, maar ze werd daar gecast al;s sekssymbool. Om te voorkomen dat ze zoals ze het zelf zei een cliché zou worden, keerde ze terug naar Italië waar ze opnieuw veel succes boekte met rollen in onder meer Il giorno della civetta.

Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci en Jan Decleir de Grand Acting Award. Vorig jaar ging deze naar Monic Hendrickx. De 18e editie van Film by the Sea is dit jaar van 9 tot en met 18 september.



NieuwsFilm

meest populair