Michael Fassbender en Alicia Vikander zwijgen over hun romance

Michael Fassbender en Alicia Vikander zwijgen over hun romance

Ze zijn het publiek niets verplicht.

Liefdesbetrekkingen op het scherm en erachter zijn geen probleem voor Michael Fassbender en Alicia Vikander, maar dat houdt niet in dat ze er uitgebreid over praten met jan en alleman. Het acteurskoppel, dat voor elkaar viel tijdens de opnames van The Light Between Oceans, sprak met Entertainment Weekly bovenal over hun relatie, zonder iets over hun privéleven weg te geven.

De Duitse/Ier begon meteen over het feit waarom zij dat niet doen, in tegenstelling tot andere bekendheden. "Dat zijn andere mensen. Ieder zijn meug. Ik ga niet over mijn privéleven praten met een complete vreemdeling, tenzij ik me geroepen voel. Waarom zou ik? Ik doe het niet." Vikander voegt toe: "Samen hebben we afgesproken sommige dingen voor onszelf te houden. Het was erg gemakkelijk voor ons om op dat gebied te verenigen, maar ook dat is erg persoonlijk."

Fassbender (39 jaar) noemt het "menselijk" dat fans nieuwsgierig zijn, ook hij was dat vroeger. Acteurs hoeven echter niet al hun geheimen weg te geven. "Het is afschuwelijk als je een film kijkt en zegt: 'Oh, dat is die vent die met die andere persoon uitgaat en het ene graag 's ochtends doet en het andere 's middags.' Dan kijk je puur naar een merk, in plaats van een acteur." De 27-jarige in Zweden geboren Vikander houdt wel van het niet weten. "Dingen zijn veranderd door sociale media en technologie. Ik vind dat het helpt als je minder over de acteurs, waar je naar opkijkt, weet. Ik hou van het mysterie dat erachter schuilt."

Waar ze weinig van begrijpt zijn recensies, want die werken nooit in het voordeel van een acteur of actrice. "Je kan honderd mooie woorden over jezelf lezen, maar je zal uiteindelijk enkel die ene slechte onthouden." Fassbender beaamt dat ook. "Helaas, ja. De fantastische acteur Mel Smith - God hebbe zijn ziel - waarmee ik heb gewerkt in 2005 of 2006, zei: 'Wie leeft bij het zwaard, zal sterven bij het zwaard.' Meestal herinner je, je enkel de negatieve uitingen."

Tevens liet de Assassin's Creed-ster weten dat de tortelduifjes geen problemen hadden op de set met het onderscheiden van hun fictieve en reële gevoelens. "Het was niet de eerste film waaraan we werkten en iemand moesten spelen die verliefd werd. Als ik een moordenaar speel, dan ga ik ook niet naar buiten en opeens mensen vermoorden."



NieuwsFilm

meest populair