Metro Movies: films onder het metrostation

Metro Movies: films onder het metrostation

'City of Diversity' onder station Bullewijk op 9 en 10 september.

Metrostation Bullewijk is op vrijdag 9 en zaterdag 10 september de onwaarschijnlijke thuishaven voor het gratis toegankelijke cross-over film festival Metro Movies. Met naast korte films en een langere speelfilm, muziek (live en DJ's), poëzie, theater, fotografie, foodtrucks en speed-daten. Waarmee het festival aansluit bij het jaarthema 'City of Diversity' van de stad Amsterdam die zich met 180 verschillende nationaliteiten de meest diverse stad in Europa mag noemen. Metro Movies is een samenkomst van mensen, culturen en kunstvormen met op de achtergrond de continue aanwezige dynamiek van de metro als symbool van verbinding.

Dear White People is op zaterdag 10 september de gratis hoofdfilm van Metro Movies. De Amerikaanse film draaide vorig al in Nederland maar slechts heel kort en was op vele plekken al verdwenen voordat je de kans had om 'm te zien. Bij FilmTotaal kreeg de film toen wel een zeer positieve recensie. Een uitgelezen kans dus om de film alsnog mee te pakken, als je hem toen gemist hebt. Onze eigen Thierry Verhoeven noemde de scherpe satire over racisme destijds "een vrij subtiele analyse van hoe de hedendaagse multiculturele samenleving in elkaar steekt."

Na afloop van de gratis vertoning zal theatermaakster en actrice Samora Bergtop, hoofdrolspeelster in de Nederlandse vertaling van de theaterklassieker A Raisin in the Sun (van de Afro-Amerikaanse toneelschrijfster Lorraine Hainsberry) de situatieschets van de film vertalen naar de Nederlandse situatie. Op zowel 9 als 10 september wordt voorafgaand aan het hoofdprogramma een reeks korte films vertoond van internationaal bekroonde regisseurs. Allemaal films met de stad in al haar diversiteit in de hoofdrol. Daarnaast worden de resultaten gepresenteerd van de Metro Movies workshops bij de jongerenorganisatie Bijlmerenzo, waarin twintig Bijlmerbewoners een eigen korte film maakten.

Meer informatie en het volledige programma kun je vinden op de website van het festival.



NieuwsFilm

meest populair