Mel Gibson over wederopstanding 'The Passion of the Christ'

Mel Gibson over wederopstanding 'The Passion of the Christ'

Tweede "ultieme superheldenfilm" heet The Resurrection.

Met $612 miljoen aan wereldwijde opbrengst was Mel Gibsons Bijbelse film The Passion Of The Christ (2004) een ware hit. Zoals veel Bijbelse titels bleef de $30 miljoen kostende kaskraker niet onomstreden. Nu ruim 10 jaar later werkt Gibson aan het tweede deel en tijdens SoCal Harvest, een evangelisch evenement, deed de regisseur, zelf ook niet onomstreden, een boekje open over "Passion 2."

De tweede film zou volgens eerdere berichten gaan over de wederopstanding van Jezus, die in het eerste deel - uiteraard - dood ging. Tijdens SoCal Harvest liet Gibson de aanwezigen wat meer weten. Flink wat zelfs, aangezien hij de titel al onthulde: The Resurrection. De regisseur geeft aan dat er flink wat onderzoek plaatsvindt om duidelijk te krijgen wat er verteld moet worden: "Het is overduidelijk een groot onderwerp." Het is volgens hem belangrijk om goed door te hebben wat de diepere betekenis is.

Hij legt de taak ook neer bij scriptschrijver/regisseur Randall Wallace (We Were Soldiers, Heaven is for Real), met wie hij vaker heeft samengewerkt. Wallace was overigens niet betrokken bij het eerste deel welke Gibson de "ultieme superheldenfilm" noemt.

Het complete gesprek is hieronder te bekijken:



NieuwsFilm

meest populair