Cillian Murphy over Christopher Nolans 'Dunkirk'

Cillian Murphy over Christopher Nolans 'Dunkirk'

Over Harry Styles en het filmen.

Enkele weken terug zagen we de eerste beelden uit Christopher Nolans oorlogsfilm Dunkirk. Nolans nieuwste bevat uiteraard rollen van vele bekende namen. De meest opvallende is zo mogelijk die van Harry Styles. Nolan-collaborateur Cilian Murphy (The Dark Knight) sprak met Esquire en Radio Times, onder meer over het aandeel van de voormalige One Direction-zanger.

"Harry Styles is geweldig," aldus Murphy tegenover Radio Times. "Ik heb slechts een paar scènes met Harry gedaan, maar we hebben tijd met elkaar doorgebracht. Hij is erg grappig." Ook vertrouwt Murphy op Nolan in de keuze: "Chris Nolan herkent dondersgoed talent en heeft Harry met reden gecast. Vele muzikanten zijn gaan acteren en ik kom zelf ook uit die wereld. Dus ik ben ervan overtuigd dat hij geweldig zal zijn in de rol. Ik vertrouw Chris daar stilzwijgend in."

Tegenover Esquire liet Murphy eerder in augustus al e.e.a. weten over hoe het filmen gaat: "We hebben veel tijd doorgebracht in de daadwerkelijke kerk waar de belegering plaatsvond. Je kunt echt kogelgaten zien en zien waar de granaten zijn geëxplodeerd. Het is diep ontroerend om daar rond te lopen."

Naast Murphy en Styles zijn er rollen voor onder meer Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan en Tom Glynn-Carney. Vanaf 20 juli volgend jaar draait Dunkirk in de Nederlandse bioscoop. De teaser:



NieuwsFilm

meest populair