Blu-Ray Review: Hardcore Henry

Blu-Ray Review: Hardcore Henry

Idioot, maar vermakelijk tussendoortje.

Regie: Ilya Naishuller | Stemmencast: Sharlto Copley (Jimmy), Haley Bennett (Estelle), Tim Roth (Henry's vader), Danila Kozlovsky (Akan), Andrei Dementiev (Slick Dimitri) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: 21.04.2016 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Dit voorjaar verscheen het opvallende en compleet in first person opgenomen Hardcore Henry in de bioscopen. Niet geheel uniek, maar in dit geval wel de eerste POV-film die het grote publiek wist te bereiken. Ondanks dat er vooraf veel aandacht voor de buitengewoon hyperactieve actiefilm van Ilya Naishuller was, wist deze uiteindelijk beperkt te overtuigen, al is het wel degelijk een vermakelijk chaotische rit.

Met (bij)rollen voor de grotere namen Sharlto Copley, Tim Roth en Haley Bennett zien we in Hardcore Henry hoe Henry door zijn vrouw wordt teruggebracht uit de dood als een cyborg. Binnen de kortste keren wordt zij echter ontvoerd en moet hij haar terug zien te krijgen. Zijn enige hulp in de hem onbekende stad Moskou is de geheimzinnige Jimmy. Samen moeten ze het opnemen tegen de psychotische Akan en zijn huursoldaten, terwijl Henry's accu langzaam leegloopt.



Film: Hardcore Henry | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels/Frans DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 2750058374803 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dvd

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Hardcore Henry zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De schijf start op met de taalselectie en na de leeftijdsadvisering (16) start de film gelijk op. Er is geen hoofdmenu aanwezig.

Beeld

Het beeld van deze verhoudingsgewijs low budget film ziet er verrassend netjes uit. De kleuren doen natuurlijk aan, maar ook rijk. Ook de donkere beelden, bijvoorbeeld in het bordeel, zijn goed in de details. De scherpte laat zo af en toe wel wat te wensen over, maar door de vaak erg snelle beelden valt het vaak niet eens echt op.

Geluid

Het geluid is minstens zo chaotisch als het beeld. Overal is geluid aanwezig van rondvliegende kogels, geschreeuw en de nodige muzikale ondersteuning, aangedragen door Darya Charusha. Heel veel wordt er niet in de film gesproken, maar de woorden van met name de slechterik Akan, zijn vrouw Estelle en Jimmy zijn prima te volgen.

Bonusmateriaal

Distributeur Remain in Light heeft geen extra's op de schijf gezet en dat is uiteraard erg jammer. Het zou fraai zijn geweest om te zien hoe de film is opgenomen of hoe first person vaker is gebruikt in film. Daarom hieronder een online video 'Behind the Subjective Camera: Before Hardcore Henry' van YouTuber Cineflect:



Vooral een dikke aanrader voor gamers; degelijke Blu-ray uitgave

Een goede film is Hardcore Henry niet. Vermakelijk des te meer. Heb je ooit een first person shooter gespeeld of ben je op zoek naar een snelle én vooral afwijkende actiefilm, dan is Hardcore Henry zeker even leuk om te kijken. Zelfs de rol van Sharlto Copley is best te doen, al is het soms op het irritante af. Er waren even geluiden over een vervolg, maar echt concreet zijn de plannen vermoedelijk nog niet. Deze Blu-ray uitgave biedt voornamelijk de film met een degelijke beeld- en geluidskwaliteit.

NieuwsFilm

meest populair