Hardcore Henry (2015)

First they made him dangerous. Then they made him mad.

Een maffe achtbaanrit van een actiefilm waarbij vooral gamers hun lol op kunnen.
play

6,0 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Rusland
  • Verenigde Staten
96 Min Rusland

Een man wordt wakker en herinnert zich niets, wat misschien te maken heeft met het feit dat zijn vrouw hem net weer tot leven heeft gewekt. Ze zegt dat hij Henry heet en dat hij een cyborg is. Vijf minuten later wordt ze gekidnapt en is het aan Henry om haar te redden. De dader is Akan, een megalomane psychopaat met telekinetische krachten en een gigantisch leger van huurlingen achter zich. Henry bevindt zich in Rusland en iedereen heeft het op hem voorzien, behalve dan de mysterieuze Jimmy.

Alt titel
Hardcore
Regie
Ilya Naishuller
Cast
Tim Roth, Sharlto Copley, Haley Bennett, Danila Kozlovsky, Will Stewart, Ilya Naishuller, Cyrus Arnold, Andrei Dementiev, Darya Charusha, Svetlana Ustinova, Jake Karlen, Oleg Poddubnyy, Sergey Chekrygin, Jack Hahn, Martin Cooke.
Release
12.02.2015
Release NL
21.04.2016
Release DVD
23.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ilya Naishuller | Cast: Sharlto Copley (Jimmy), Haley Bennett (Estelle), Tim Roth (Henry’s vader), Danila Kozlovsky (Akan), Andrei Dementiev (Slick Dimitri) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2015

In 2013 regisseerde de Russisch-Britse filmmaker Ilya Naishuller de muziekvideo ‘Bad Motherfucker’ voor zijn band Biting Elbows. De actievolle video, gefilmd vanuit de eerste persoon, trok veel bekijks: miljoenen internetters bekeken de video op YouTube en Vimeo. Ook filmmakers als Darren Aronofsky prezen Naishullers inventieve werk. De video trok ook de aandacht van diens landgenoot Timur Bekmambetov. De regisseur en producent van onder andere Nightwatch was zo onder de indruk dat hij Naishuller het voorstel deed het gegeven uit te werken tot een volwaardige speelfilm.

Door de ogen van Henry zien we hoe hij wakker wordt in een laboratorium, waar zijn gebroken lichaam door een mooie dokter weer opgelapt wordt. Wie hij is, herinnert hij zich niet meer, laat staan dat de dokter in kwestie zijn vrouw is, maar hoe hij zijn vuisten moet gebruiken nog wel. Dat komt goed uit, want nog voordat Henry zijn nieuwe cybernetische benen in heeft kunnen lopen, staat de schurk Akan op de stoep. Akan wil de technologie van Henry’s vrouw gebruiken voor zijn eigen, niet zo zuivere doeleinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Hardcore Henry Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hardcore Henry

acties