Algemeen

Denzel Washington en Viola Davis op eerste foto´s ´Fences´

Washington is ook verantwoordelijk voor de regie van de dramafilm.

door Zilko Tarici om 12:01 in Algemeen
The Hollywood Reporter heeft de eerste foto's van de door Denzel Washington geregisseerde dramafilm Fences vrijgegeven. De film lijkt een van de belangrijkste potentiële Oscar-kandidaten te zijn, met name omdat Washington en actrice Viola Davis dezelfde rollen spelen als in de gelijknamige bekroonde Broadway-productie uit 2010.

Fences is gebaseerd op August Wilsons Pulitzer- en Tony-winnende theaterstuk uit 1983 en gaat over het historische Afro-Amerikaanse deel van Pittsburgh, waar Wilson opgroeide en te maken kreeg met het extreme racisme dat heerste in de jaren '50. Voor de filmversie is een script gebruikt dat Wilson vlak voor zijn dood in 2005 schreef.

Naast Washington en Davis zullen ook Russell Hornsby, Mykelti Williamson en Stephen McKinley Henderson opnieuw hun respectievelijke rollen uit de theaterproductie spelen. Washington, Scott Rudin en Todd Black produceerden de film. Fences moet rond de kerst in de Amerikaanse bioscopen draaien. Een Nederlandse release zal waarschijnlijk niet lang daarna volgen.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair