Paolo Sorrentino maakt film over Berlusconi

Paolo Sorrentino maakt film over Berlusconi

Hij won in 2014 een Oscar voor 'La Grande Bellezza'.

De volgende film van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino zal gaan over Silvio Berlusconi. De werktitel van de film over de oud-premier is Loro volges Variety. Sorrentino schrijft zelf het script van de Italiaanstalige film. De opnames gaan volgend jaar in de zomer van start.

De titel Loro betekent in het Italiaans hun, maar lijkt ook op het woord voor goud. Dat wordt alleen net anders gespeld, namelijk l'oro. Het is niet de eerste keer dat Sorrentino een film met een politieke invalshoek maakt. In 2008 regisseerde Sorrentino een portret van Giulio Andreotti, die zeven keer minister-president van Italië was.

Berlusconi stond al eerder centraal bij andere films, maar dit waren satires of ferme kritieken op het leven van de oud- premier. De film die Sorrentino maakt zal anders zijn en met name gaan over de mensen om Berlusconi heen en wie hij als persoon is, naast zijn politieke leven.

In 2014 won Sorrentino een Oscar voor La Grande Bellezza en vorig jaar bracht hij Youth uit, dat eveneens vele prijzen won. Afgelopen zaterdag ging op het filmfestival van Venetië de tiendelige tv-serie The Young Pope van hem in première. Daarin speelt Jude Law een van de hoofdrollen.



NieuwsFilm

meest populair