TIFF 2016: VS politiek voert boventoon bij persconferentie 'LBJ'

TIFF 2016: VS politiek voert boventoon bij persconferentie 'LBJ'

Rob Reiner en Woody Harrelson bleken niet bepaald fans van Trump.

Aangezien LBJ van Rob Reiner een film is, die gaat over een president van Amerika, was het niet gek dat er bij de persconferentie op het Toronto International Film Festival een en ander gevraagd zou worden over de mening van de regisseur en die van hoofdrolspeler Woody Harrelson over de huidige presidentsverkiezingen in de VS. Zij deelden hun mening maar al te graag, waaruit bleek dat ze absoluut geen voorstander zijn van de Republikeinse kandidaat Donald Trump.

"Hij is als een boxer die een grote mond kan geven," zei Harrelson. "Van alles roept en zichzelf promoot, maar niet kan boxen." Reiner ging nog een stapje verder toen hij Trump vergeleek met Hillary Clinton. "Zij heeft zoveel bereikt. Ze weet hoe ze dingen voor elkaar moet krijgen. Ze weet hoe het werkt om met de oppositie te werken. Ze snapt hoe je een compromis sluit en wat daarvoor nodig is. Maar zij moet het nu opnemen tegen een complete and utter lying buffoon."

De film waar ze voor naar het festival waren gekomen, kwam bijna niet aan bod. Maar LBJ, die op een van de laatste dagen van TIFF in première ging, werd door de critici goed ontvangen. In de film speelt Harrelson president Lyndon B. Johnson. De film volgt zijn weg naar het vice- presidentschap en hoe hij de taak moest overnemen van Kennedy nadat deze werd vermoord.

Hieronder kun je een clip bekijken van LBJ. Wanneer de film in Nederland zal uitkomen, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair