'Midnight Special'-regisseur Jeff Nichols maakt 'Alien Nation'-remake

Michael Shannon (die in alle eerdere films van Nichols een rol speelde) staat hoogstwaarschijnlijk al in de startblokken...

In navolging op het eerder dit jaar verschenen Midnight Special, wordt dit weekend tijdens het filmfestival van Toronto alweer de volgende film van Jeff Nichols
vertoond, namelijk de veelbelovende dramafilm Loving. Voordat deze laatstgenoemde film nog maar onze bioscopen bereikt, heeft de getalenteerde regisseur zijn volgende film al aangekondigd; een remake van scifi-thriller Alien Nation uit 1988. Nichols zal de film schrijven en regisseren voor 20th Century Fox.

In het origineel speelde James Caan een racistische politieagent die een nieuwe partner (Mandy Patinkin) krijgt. Deze partner is echter geen mens, maar een buitenaards wezen die samen met 300.000 soortgenoten een aantal jaren ervoor op onze planeet strandde. De mensachtige wezens worden echter niet erg hartelijk behandeld door veel aardbewoners. De film was indertijd een redelijk succes, wat ook leidde tot een tv-serie met dezelfde titel.

Brian Kavanaugh-Jones en Sara Greene zullen Alien Nation produceren. Het is nog onbekend wanneer de opnames zullen beginnen.



NieuwsFilm

meest populair