TIFF 2016: 'Room'- acteur Jacob Tremblay charmeert bij TIFF persconferentie

TIFF 2016: 'Room'- acteur Jacob Tremblay charmeert bij TIFF persconferentie

De acteur was op het festival voor zijn nieuwe film 'Burn Your Maps'.

Brie Larson won misschien de Oscar voor Room, het succes van die film was even goed te danken aan de acteerprestatie van Jacob Tremblay, die haar zoontje speelde. De jonge acteur heeft met Burn your Maps weer een nieuwe mooie film afgeleverd, die in première ging op het Toronto International Film Festival.

In de film speelt Tremblay een jongetje dat denkt eigenlijk een Mongolische geitenhoeder te zijn. Zijn obsessie gaat zo ver dat hij alleen Mongolische kledij wil dragen en zijn eigen geiten creëert uit wc papier. "Geiten zijn heel cute," zei Tremblay op de persconferentie van de film. "Vooral de baby geitjes. Maar ze stinken wel een beetje."

Tremblay vertelde ook over een meer pijnlijke ervaring bij het filmen van Burn your Maps, die eveneens de verzamelde pers deed lachen. "Ik moest leren paardrijden zonder zadel. En als je dat doet, doet het pijn. Als je snapt wat ik bedoel."

Volgens Vera Farmigo, die zijn moeder speelt in de film, was het makkelijk om een band op te bouwen met Tremblay voor hun scènes omdat Tremblay zo een goede relatie met zijn eigen moeder heeft. "Hij heeft een unieke relatie met zijn eigen moeder," aldus Varmiga. "En die band zag ik elke dag. Ik zag hoe zeer ze betrokken was bij zijn proces op de set. En ik bracht veel tijd door met zijn moeder. Aangezien ik al met zijn zus een keer had gewerkt, was er meteen een band tussen ons."

De film werd op het festival goed ontvangen en zou voor het acteerwerk wellicht een kanshebber zijn voor de Oscars, als de film het momentum van TIFF de komende maanden kan benutten (en genoeg geld heeft voor een campagne). Over een Nederlandse releasedatum is nog niks bekend.

NieuwsFilm

meest populair