POLL: Uitgemolken filmreeksen

Welke van de bestaande franchises hebben hun originaliteit ondertussen volledig verloren?

De POLL van afgelopen week toonde aan dat er volgend jaar heel wat vervolgfilms gaan verschijnen. Misschien nog wel meer dan voorgaande jaren. De originaliteit lijkt dus verder weg te slippen, al is de aanpak van Hollywood wel te begrijpen. Veel van de vervolgfilms blijken namelijk financieel succes te garanderen. Het gevolg is wel dat de franchises behoorlijk worden uitgemolken. In de POLL van deze week de vraag: welke bestaande live-action filmreeks vind jij dat het meest wordt uitgemolken?

Om in aanmerking te komen voor de onderstaande POLL moeten er minimaal vier films zijn gemaakt in de filmfranchise en een volgend deel gepland staan. Het genre horror/slasher wordt in dit geval maar buiten beschouwing gelaten, aangezien de nodige vervolgfilms in die categorie bekend staan om het uitmelken van het gekozen (veelal genre-brede) concept. Om de POLL behapbaar te houden focust deze zich op de meest bekende blockbuster-filmreeksen.

Uiteraard is het goed mogelijke dat jij een andere keuze had willen maken; laat deze dan achter op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair