Poll

POLL: De 25 grootste films van 2017

Van Star Wars VIII tot Dunkirk en van Justice League tot Beauty and the Beast.

door Bram de Groot om 19:14 in Poll
De - toch vrij magere - (film)zomer 2016 zit er weer op en dat betekent dat we komende maanden wat verhoudingsgewijs kleinere titels mogen verwelkomen in de bioscoopzaal. Zo rond november volgt de jaarafsluiting met grote titels als Inferno, Doctor Strange, Fantastic Beasts and Where To Find Them, Moana, Rogue One: A Star Wars Story en Assassin's Creed. In deze POLL doen we nog een stapje verder en kijken we naar de 25 grootste films van 2017.

Allergrootste releases

Een vluchtige blik op wat we kunnen verwachten... Eigenlijk zijn alle films in onderstaande lijst wel ergens op gebaseerd. Christopher Nolans oorlogsfilm Dunkirk onderscheidt zich dan nog het meest. Er zijn dus weer veel sequels en superheldenfilms. De grootste titel is op het eerste oog Star Wars: Episode VIII en ook de live-action sprookjesfilm Beauty and the Beast, de sequel Fast & Furious 8, Marvels Guardians Of The Galaxy Vol. 2 en Spider-Man: Homecoming, DC's Justice League, het langverwachte Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales en Michael Bay's Transformers: The Last Knight mogen tot de allergrootste releases van 2017 gerekend worden.

Liever een andere titel?

Aangezien het lijstje zich beperkt tot 25 titels staat jouw favoriete grote 2017-film er mogelijk niet tussen. Wil je de film toch even aanstippen, dan graag op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen

LET OP!!!! Helaas blijkt dat TOY STORY 4 pas in 2018 uitkomt. Pixar brengt in 2017 Cars 3 en Coco uit.25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flep

Avatar

21 van de 25 zijn een remake of een vervolg... ik wist dat het de afgelopen jaren erger is geworden maar 2017 lijkt zo voor mij wel het toppunt als het gaat om een tekort aan orginaliteit in Hollywood.

horizon

Avatar

Dan ga je toch bollywood films kijken? Keuze genoeg wereldwijd.

Enfin, van bovenstaande blockbuster lijst:

Star Wars VIII
Transformers
Blade Runner 2

En verder interessant:
Beauty and the Beast
Alien
Pirates


Mav Damian

Avatar

Zeer moeilijk om te kiezen. Er zijn 14 films waar ik naar uitkijk.

Frietgezicht

Avatar

Deze lijst maakt mij letterlijk hitsig.
Ik kies toch voor Star Wars 8,ben wel benieuwd hoe dat 'avontuur' verder gaat.

SuperRolo2011

Avatar

Waar is de quote optie?

Inderdaad veel remakes en vervolgens en dat is denk ik wel goed !!

benjamin

Avatar

SuperRolo2011 "Inderdaad veel remakes en vervolgens en dat is denk ik wel goed !!"
Ik wil nu niet beweren dat elke remake en/of vervolg in principe slecht moet zijn, maar wat is per se specifiek zo goed aan dat er veel remakes en/of vervolgen zijn.

JamesBond

Avatar

Genoeg films waar ik naar uitkijk, maar ik heb gestemd op 'Blade Runner 2'.

Toch jammer dat de (toch enigszins grote) film waar ik het meeste naar uitkijk niet vermeldt wordt, namelijk 'The Snowman' van Tomas Alfredson, naar het boek van Jo Nesbø. Met een cast die bestaat uit o.a. Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Toby Jones en Val Kilmer kan je dat toch best een grote film noemen...

benjamin

Avatar

Wordt Toy Story 4 echt al in 2017 verwacht? IMDB plaatst die release in 2018.

Bram

Avatar

@benjamin. Je hebt helemaal gelijk! TOY STORY 4 TELT DUS NIET MEE. Helaas niet meer aan te passen. Komt ws doordat de film ooit eens voor 2017 stond gepland...

Bilbo

Avatar

Hmmm, een moeilijke. Het zijn veelal sequels of reboots. Na een tijdje beginnen franchises wel een beetje vervelend te worden, tijd voor iets fris. Hoewel ik wel wil zien of het team van Kon-Tiki de Pirates-franchise de goede kant weer op kan sturen. Verder Star Wars: Episode VIII natuurlijk, ben ook wel benieuwd of DC met Wonder Woman eindelijk een goede film kan maken binnen hun filmuniversum...

Kijk dan toch het meeste uit naar Coco, ook al staat hij niet in de poll. Kijk altijd wel uit naar de nieuwe Pixar, ondanks dat er nog amper iets bekend is over dit project. Geen vervolg, geen reboot, maar een fris nieuw verhaal van een meesterlijke animatiestudio.

John Wayne

Avatar

Er staat voldoende in de lijst om enthousiast van te worden. Desondanks staan er veel te veel sequels of remakes tussen, en de comicverfilmingen (7) gaan nog ten onder aan overkill. Ik kies dan toch liever voor iets nieuws. Ik ben benieuwd naar The Dark Tower. Ik hoop dat ze Stephen King's magnum opus op de juiste manier naar het grote scherm weten te brengen.

esteban

Avatar

Er zijn genoeg originele projecten die mogelijk ook als 'grote' release beschouwd kunnen worden, ze zijn gewoon niet opgenomen in de poll. Mijn meest geanticipeerde is 'Coco'. Uit de bovenstaande lijst dan toch 'Alien : Covenant'.

Robbepost

Avatar

Voor mij War of the Planet of the Apes. Ik vond de vorige 2 delen uitstekend!

Steve-O

Avatar

1. Dunkirk (Nolan)
2. Justice League (Snyder)
3. Blade Runner 2 (Villeneuve)
4. Star Wars: Episode VIII (Johnson)
5. Alien: Covenant (Scott)
6. Wonder Woman (Jenkins)
7. Pirates of the Caribbean Dead Men Tell No Tales (Rønning/Sandberg)
8. Annihilation (Garland)
9. The Snowman (Alfredson)
10. Weightless (Malick)

Oké de drie laatstgenoemden zijn geen blockbusters, maar ik kon geen anderen vinden in de poll.

- Uiteraard staat Dunkirk op 1, kan niet beschrijven hoe erg ik uitkijk naar de film dus dat doe ik ook niet.
- Justice League ziet er tot zover goed uit en ik ben enthousiast over de richting die ze gekozen hebben. Laat maar komen.
- Nooit gedacht zo uit te kijken naar een vervolg op Blade Runner, wat ik een van de beste (science-fiction) films vind. Villeneuve is een topregisseur en de cast en crew die hij heeft voor de film is meer dan veelbelovend.
- Ik heb erg genoten van TFA maar het speelde wel erg op safe. Kijk dus erg uit naar VIII die hopelijk niet op safe speelt en ons veel nieuws brengt.
- Alien: Covenant, al lijkt het alsof Scott zijn mojo heeft kwijt geraakt kijk ik toch erg uit naar een meer Alien film dan Prometheus :P Ben benieuwd wat hij ervan gemaakt heeft.
- Wonder Woman, Gadot heeft me overtuigd in BvS en het personage verdient het ook om een eigen film te krijgen. Ziet er tot zover goed uit.
- POTC: de vijfde alweer... Maar, dit keer wel met goede regisseurs sinds Verbinski. Marshall bakte er niks van.
- Annihilation, ik vond Ex_Machina sterk en ik kijk uit naar Garland's volgende science-fiction.
- The Snowman: TTSP was top, ben hier dus ook erg benieuwd naar.
- Weightless: Malick is een van mijn favoriete regisseurs dus ik kijk altijd uit naar zijn volgende werk.

Muufley

Avatar

Blade Runner 2

Decepticon

Avatar

Wat een moeilijke zeg! Er zijn heel veel films in de lijst die ik wil zien, bijna allemaal en naar heel veel titels kijk ik ook heel erg naar uit.
Mijn keuze gaat naar War For The Planet Of The Apes. De 1e 2 films zijn meesterlijk goed, ik hoop dat dat ook gaat gelden voor de 3e film.

Decepticon

Avatar

@Steve-OWist je wel dat de producenten achter de Point Break remake en Transendence, de producenten zijn van de Blade Runner sequel?
Zou ik me toch een beetje zorgen maken.

Steve-O

Avatar

@Decepticon: Niet echt, ze hebben ook goede dingen gedaan en al eerder met Villeneuve samen gewerkt. Geen reden tot paniek.

SuperRolo2011

Avatar

Ik zal even toelichten, originele films die zowel goed scoren en ook gewoon goede films zijn komen vrij schaars voor de laatste jaren dus als we dan toch degelijke films willen zien dan is komend jaar wel een jaar naar mijn idee met belovende en interesante reboorts en vervolgen.

Ed Crane

Avatar

1. Alien Covenant (ondanks dat Prometheus tegenviel en ik allicht beter zou moeten weten, is een nieuwe Alien-film vanzelf de film waar ik het meest naar uitkijk)

2. Blade Runner 2 (ondanks de vele goede mensen die hier aan werken heeft deze, ook al blijkt 'ie toch best goed, ook grote kans tegen te vallen, want Blade Runner is zo'n klassieker dat 'best goed' niet goed genoeg is)

3. Wonder Woman/ Justice League

5. Ghost In The Shell (de VHS-tape van de anime-versie heb ik destijds grijsgedraaid, benieuwd of ze hier iets van weten te maken)

Star Wars VIII ben ik wel enigszins benieuwd naar, maar dat wordt na de slechte smaak die The Farce Awakens achterliet echt een make or break voor de nieuwe trilogie die ik vooralsnog niet echt veel potentie vind tonen.

Darthmar

Avatar

Kan niet wachten op Star Wars Ep VIII omdat ik benieuwd bent of ze echt iets nieuws en goeds kunnen creeëren. Alhoewel ik uit de geruchten stroom verneem dat er toch wat dingen kunnen zijn waarvan je ogen gaan rollen.

Goov25

Avatar

Pff wat een lijst weer met films die ik wil zien. Een paar zullen waarschijnlijk tegenvallende recensies krijgen en skip ik vervolgens, maar toch weer genoeg om elke maand een keer te gaan!

Wat ik sowieso wil zien:
1. War of the Planet of the Apes
2. Star Wars: Episode VIII
3. Dunkirk
4. Guardians Of The Galaxy Vol. 2
5. Alien: Covenant

Wat ik waarschijnlijk ook wel zal checken:
1. Kingsman: The Golden Circle
2. Kong: Skull Island
3. Justice League
4. Fast & Furious 8
5. King Arthur: Legend of the Sword

En afhankelijk van de reacties:
1. Toy Story 4
2. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
3. Spiderman: Homecoming
4. Thor: Ragnarok
5. Wonder Woman

Petyr Baelish

Avatar

Veel noemenswaardige titels in 2017, maar ik kijk toch het meest uit naar The Dark Tower. De eerste trailer moet nog verschijnen, maar het feit dat mijn favoriete boekenreeks wordt verfilmd maakt mij erg benieuwd. Idris Elba is een erg goede keuze naar mijn mening. Weliswaar een acteur met een andere huidskleur dan het oorspronkelijke personage, maar dat maakt mij weinig uit. Zolang zijn acteerwerk maar goed is.

Gigan72

Avatar

Star wars 8
Alien covenant
Blade runner 2
War of the planet of the apes
Transformers
Kong scull island
Ghost in the shell

De rest is niet zo boeiend


NieuwsFilm

meest populair