Nederlands Film Festival opent met 'De Held'

Nederlands Film Festival opent met 'De Held'

Hiermee ging de 36e editie van start in de Stadsschouwburg Utrecht.

De 36e editie van het Nederlands Film Festival van start gegaan met de première van de Nederlandse film De Held in aanwezigheid van cast en crew. Onder meer Monic Hendrickx en Fedja van Huêt waren bij het feestje aanwezig.

Sara Silverstein vormt het centrale personage in De Held. Zij is net met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles en is nog nooit in aanraking gekomen met geweld. Als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden.

Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. De vraag is of dit alles verband heeft met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader. Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

De komende tien dagen staan er 92 premières op het programma. In totaal zijn er op deze editie van het NFF 321 titels te zien, waaronder speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama's. Bijzonder aan dit jaar is dat er meer toegankelijkheid zal zijn voor gewoon publiek om een kaartje voor een van de premières te bemachtigen.

Het NFF duurt tot en met 30 september. Op die laatste dag wordt het festival afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren in het Beatrix Theater in Utrecht.



NieuwsFilm

meest populair