Reshoots 'Rogue One: A Star Wars Story' veroorzaken muzikale wisseling

Reshoots 'Rogue One: A Star Wars Story' veroorzaken muzikale wisseling

Plus twee nieuwe posters.

De ondertussen veelbesproken reshoots voor de eerste Star Wars Anthology Series-film Rogue One: A Star Wars Story van regisseur Gareth Edwards (Godzilla) hebben voor een nieuwe ontwikkeling gezorgd. De componist is namelijk vervangen. Tevens zie je onderaan dit bericht twee nieuwe (Japanse) posters.

Volgens The Hollywood Reporter zijn Walt Disney Pictures en Lucasfilm genoodzaakt om een andere componist aan te trekken. Het was al bekend dat Star Wars-veteraan John Williams de muziek niet zou opleveren en dat dit opgepakt zou gaan worden door Alexandre Desplat, bekend van zijn werk voor films als Godzilla en Argo. Door de naar verluidt uitgebreide reshoots lukt het Desplat niet om de filmmuziek op tijd aan te leveren. Deze taak is volgens THR nu belegd bij Michael Giacchino. Hij won een Oscar voor zijn muziek voor Pixars UP. Ook werkte hij aan films als Star Trek, Mission: Impossible III en Doctor Strange en de game-franchise Call of Duty.

Het duurt nog een kleine drie maanden voordat de film van Gareth Edwards en reshoot-regisseur Tony Gilroy verschijnt. Om exact te zijn draait Rogue One vanaf 14 december in de Nederlandse (3D/IMAX) bioscoopzalen. Hieronder twee nieuwe (Japanse) affiches.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
In de prequel-film op George Lucas' Episode IV: A New Hope (1977) spant een groep van onwaarschijnlijke helden, geleid door Jyn Erso (Felicity Jones), samen tijdens een missie om de plannen van de Death Star te stelen, het ultieme verwoestingswapen van de Empire. Dit sleutelmoment in de Star Wars-tijdslijn verenigt gewone mensen die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen en worden ze onderdeel van iets groters dan henzelf.



NieuwsFilm

meest populair