Algemeen

Toekomst 'Fast & Furious'-franchise heeft "geen hart" meer

Aldus Michelle Rodriguez.

door Bram de Groot om 14:52 in Algemeen
Ondertussen wordt hard gewerkt aan het achtste deel in de 15 jaar oude Fast & Furious-franchise. Daarna worden naar verwachting nog twee delen gemaakt en naar verluidt volgt er ook een heuse Hobbs spin-off, uiteraard rond het personage van Dwayne Johnson. Niet alle acteurs zijn nog zo enthousiast over de toekomst. Actrice Michelle Rodriguez geeft aan dat de film zijn hart heeft verloren na de dood van Paul Walker, die een paar dagen geleden eigenlijk 43 jaar had moeten worden.

"Paul was er het hart van, hij was degene die echt verliefd was op het genre. Hij hield van die levensstijl. Nu dat die liefde voor auto's en die levensstijl verdwenen is, is er ook een deel van de ziel van de franchise weggenomen."

Ook geeft de actrice aan dat iedereen dit doorheeft. Positief is dat ze tevens aangeeft dat de cast er wel degelijk zin in heeft en dat ze het niet alleen voor het geld doen. Ze zegt dat ze de films zien als een unieke multiculturele franchise. "Iets dat ongezien is in bij blockbuster-franchises met films met budgetten van meer dan $150 miljoen," aldus Rodriguez.

De toekomst zal uitwijzen of deze (nieuwe) drijfveer de franchise in leven kan houden en of de acteurs nog gemotiveerd genoeg zijn om er echt wat van te maken. Fast & Furious 7-regisseur James Wan liet na de film al weten niet terug te willen keren, mede vanwege de dood van Paul Walker (1973 - 2013). De regie is overgenomen door Straight Outta Compton-regisseur F. Gary Gray. De cast is verder grotendeels gelijk gebleven.

In Fast & Furious 8 zijn er ook rollen voor Jason Statham, Kristofer Hivju, Kurt Russell, Tyrese Gibson, Charlize Theron, Vin Diesel, Chris "Ludacris" Bridges, Nathalie Emmanuel en Scott Eastwood. Vanaf 13 april draait Fast 8 in de Nederlandse bioscoopzalen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indie Jones

Avatar

Van mij mogen ze stoppen

Dinomite

Avatar

Ik zou justin Lin graag weer in enige capaciteit terug zien in de fast en furious productie. Met zijn stijl, thema's en character "understanding" ben ik er van overtuigd dat er echt nog wel iets tofs van gemaakt worden.

Frietgezicht

Avatar

Als ze lelijk was zou niemand het wat kunnen schelen wat ze zegt.

Petyr Baelish

Avatar

Ik zou er geen bezwaar tegen hebben als deze filmreeks stopt. Ik ben namelijk nooit een groot fan geweest en sommige delen vind ik zelfs afgrijselijk slecht. Alles begint met een goed verhaal en dat ontbreekt gewoon bij deze films. Ik weet dat dit franchise veel fans heeft, maar van mijn part mogen ze stoppen. Het is wel mooi geweest.

Frietgezicht

Avatar

^ Ben jij de echte P. Baelish?

nietselam

Avatar

Deel 1 en voornamelijk deel 5 waren erg vermakelijk, de rest is toch wel heel erg slecht. Moet wel zeggen dat deze regisseur me wat meer vertrouwen geeft, is toch van oa the negotiator en the italian job.

NieuwsFilm

meest populair