Vijfde editie Lumière Crime Festival komt eraan

Vijfde editie Lumière Crime Festival komt eraan

Nordic Noir staat centraal op 5 en 6 november in Utrecht.

Scandinavische films en series zijn al een tijd ontzettend populair in Nederland en die lijkt nog lang niet voorbij. Daar haakt het Lumière Crime Festival op in, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden. Op 5 als 6 november vindt het festival plaats in het Louis Hartlooper Complex van Utrecht en natuurlijk passeren daarbij weer een hoop spannende crimes de revue.

Op het festival worden afleveringen van de nieuwe Scandinavische topseries Acquitted 2, Dicte 3, Follow the Money 2, Midnight Sun, Nobel en Thicker than Water 2 vertoond. Daarnaast zijn er Q&A's met acteurs uit Scandinavische films en series. Wie er aanwezig zullen zijn is nog niet bekend. Naast de acteurs, zullen ook producenten en schrijvers meedoen aan discussies.

De presentatie van het festival is dit jaar net als bij voorgaande edities weer in handen van Stine Jensen. Deze journalist is van oorsprong Deens en schreef in haar NRC column indertijd lovend over Stieg Larsson's Millennium trilogie voor deze hier bekend waren, waarmee ze een steentje bijdroeg aan de populariteit van de Millennium-boeken in Nederland. Deze boeken vormden na een succesvolle Scandinavische verfilming ook de basis voor de film The Girl with the Dragon Tattoo.

Er zijn voor het festival allerlei soorten kaarten verkrijgbaar van dagkaarten met lunch en diner inbegrepen, tot losse kaarten voor bepaalde voorstellingen. Kijk voor meer informatie op de website van het Louis Hartlooper Complex.



NieuwsFilm

meest populair