Benedict Cumberbatch bijna niet in 'Doctor Strange'

Benedict Cumberbatch bijna niet in 'Doctor Strange'

Plus vier nieuwe tv-spots.

Ondertussen is iedereen er waarschijnlijk aan gewend dat we Benedict Cumberbatch te zien krijgen in de titelrol in Marvel Studios' Doctor Strange. Toch was deze bijna aan "Sherlock" voorbijgegaan.

In gesprek met Empire liet regisseur Scott Derrickson weten dat Cumberbatch de rol wel wilde spelen, maar dat zijn agenda het in eerste instantie tegenhield. "Het was gewoon niet mogelijk. Hij zei 'Ik kan niet uit Hamlet stappen. Ik had het ze beloofd.'"

De regisseur gaf aan ook gesproken te hebben met Joaquin Phoenix, Jared Leto en Ryan Gosling, maar dat hij daarna naar Marvel Studios-baas Kevin Feige is gestapt. Het gevolg was dat de film werd uitgesteld en dat de rol toch naar Cumberbatch ging.

"Vaak mis je de boot als deze al vertrokken is," aldus Cumberbatch tegenover Empire. "Dus het grootste compliment dat ze mij konden geven was om bij me terug te komen. Het heeft me extra gemotiveerd om hen niet teleur te stellen."

Van de drie acteurs die ook gepolst zijn is bekend dat Phoenix het niet zag zitten om zich aan meerdere films te verbinden, Leto koos voor de Joker-rol in DC's Suicide Squad en van Gosling is bekend dat hij niet staat te trappelen om in een superheldenfilm te spelen.

Doctor Strange verschijnt op 28 oktober in de Nederlandse bioscoop. Hieronder vier nieuwe (verlengde) tv-spots:






NieuwsFilm

meest populair