Regisseurs over "doden" in 'Captain America: Civil War'

Voorafgaand werden er heel wat Marvel-helden afgeschreven.

Voorafgaand aan de verschijning van Captain America: Civil War zouden volgens de geruchtenmolen heel wat Marvel-helden het einde van de film niet halen. Uiteindelijk viel dit allemaal wel mee. Als je de film nog wilt zien dan volgen hieronder milde spoilers.

Tijdens een speciale screening van de Civil War spraken Marvel-baas en regisseur Anthony en Joe Russo over het laten doodgaan van personages in de confrontatiefilm, onder meer over Chris Evans' Captain America. "We hebben er kort over gesproken," aldus Joe die wordt aangevuld door Anthony: "Ik denk dat belangrijk is om te weten is dat we over alle mogelijke scenario's spraken voor vele maanden en steeds opnieuw. We spraken er dus over. Maar het is nooit een realistisch onderdeel geworden."

Volgens Feige zou het vooral de bedoeling zijn om het team te versplinteren voor Josh Brolins Thanos arriveert in Avengers: Infinity War (2018). Joe Russo: "We hebben over meerdere mogelijkheden om personages dood te laten gaan aan het einde van de film gesproken. En we dachten dat het 't spanningsveld zou doen bedelven. Het gaat over een scheiding. Als iemand dood zou gaan, dan zou dat empathie opleveren wat ervoor zou zorgen dat er ruimte zou komen voor toenadering en dat is niet wat we wilden." En Feige: "We vonden dat wat Rhodey overkwam voldoende impact heeft."

En wat betekent dit allemaal voor Infinity War? Joe zegt dat Civil War slechtst een begin is van we krijgen te zien: "We zagen deze film altijd al als de start van een oorlog. Het is nog niet voorbij. Aan het einde van Civil War laat Cap zijn schild vallen aangezien Tony vindt dat Cap deze niet meer waard is, en mogelijk is dat ook zo. Hij zit nu met het probleem dat de verantwoordelijkheid die hij tegenover zichzelf heeft in conflict is met de verantwoordelijkheid tegenover anderen. Dit moet hij zelf oplossen. Op zijn pad moet hij eruit komen wie Steve Rogers is zonder het schild."

Hieronder het eindgevecht, met uiteraard spoilers voor de complete film:



NieuwsFilm

meest populair