Bob Iger uitgebreid over Star Wars-toekomst

Bob Iger uitgebreid over Star Wars-toekomst

En wat zijn de verwachtingen die men van Rogue One heeft?

Bob Iger sprak uitgebreid met onder meer Variety over de toekomst van de Star Wars-franchise, die met The Force Awakens opnieuw tot leven gebracht werd. Op dit moment zijn er vijf nieuwe films aangekondigd in de franchise, en Iger onthulde daar wat kleine details over. Ook sprak hij over de verwachtingen die men van Rogue One heeft.

Rogue One: A Star Wars Story


Laten we maar beginnen met de film van regisseur Gareth Edwards. Tegenover Vulture meldt Bob Iger dat men er niet vanuit gaat dat de film het net zo goed gaat doen als The Force Awakens. "Daar hebben we nooit op gehoopt," aldus Iger. Wel beseft men dat er veel vanaf hangt en dat de verwachtingen minstens net zo hooggespannen zijn als toen The Force Awakens er kwam.

Het zal hoe dan ook moeilijk worden om daaraan te voldoen. Niet alleen vanwege de tegenslagen die Rogue One lijken te teisteren (zoals groter-dan-normale heropnames en een vertrekkend componist), maar ook omdat The Force Awakens een van de best verdienende films ooit is en twee miljard dollar verdiende. Vermoedelijk is Disney al tevreden met een opbrengst van rond de 1 miljard dollar.

Derde spin-off

Naast Rogue One en de Han Solo-film met Alden Ehrenreich, is er nog een derde spin-off van de Skywalker-saga aangekondigd. Waar die film om zal draaien is niet bekend, maar volgens Iger is men wel al begonnen met werken hieraan. Er is een scenarist voor ingehuurd, al wilde hij niet vertellen wie het was. De film komt in 2020 uit.

Verdere toekomstplannen

Naast die eerste trilogie (met Episode VIII, dat al in het editing-proces vereert en Episode IX, waarvan Colin Trevorrow recent zijn pitch ingeleverd heeft), wordt er ook al veder gekeken. "Ik had gisteren een meeting met Kathleen Kennedy en we hebben de Star Wars plannen tot 2020 bekeken. We hebben films in ontwikkeling tot die tijd en zijn begonnen met praten over wat we in 2021 en verder kunnen doen."

NieuwsFilm

meest populair