Poster voor nieuwe martial arts-film 'Moonlight Blade'

Poster voor nieuwe martial arts-film 'Moonlight Blade'

Een nieuwe remake van de Shaw Brothersklassieker 'The Magic Blade'.

Er is een poster verschenen van Moonlight Blade. Moonlight Blade is een remake aan van de Shaw Brothersklassieker The Magic Blade uit 1976, van Chor Yuen met Ti Lung (bekend van veel Shaw Brothers films en later van onder andere John Woo's A Better Tomorrow) en Lo Lieh (ster van King Boxer oftewel Five Fingers of Death, en The 36th Chamber of Shaolin). Moonlight Blade is niet de eerste remake van The Magic Blade, recent verscheen er op de Chinese televisie ook aan een televisieserie met dezelfde naam.

Voor de regie van de nieuwe remake is Xu Haofeng aangetrokken, die daaraan zal beginnen zodra hij klaar is met zijn huidige project, Hidden Blade. Xu Haofeng is waarschijnlijk vooral bekend doordat hij samen met Wong Kar-Wai het script voor The Grandmaster schreef, maar regisseerde zelf ook al een aantal martial arts-films.

Zijn recentste regieklus, The Master oftewel The Final Master, kreeg veel lovende kritieken. Eerder maakte hij ook The Sword Identity en Judge Archer. Xu staat erom bekend dat hij de martial arts in zijn films op een minder gestileerde en meer realistische manier presenteert. De titels in zijn oeuvre tot nu toe zullen geen prijs voor originaliteit of diversiteit krijgen, maar je weet wel meteen wat je kunt verwachten. Ook de nieuwe poster is wat dat betreft duidelijk:


Bekijk de afbeelding

En voor de gein nog even de trailer van het originele The Magic Blade:



NieuwsFilm

meest populair