Video

'Mifune: The Last Samurai' trailer

Documentaire over de legendarische acteur Toshiro Mifune.

door Kaj van Zoelen om 13:51 in Video
Toshiro Mifune blijft fascineren. De legendarische Japanse acteur, die maar liefst 16 films maakte met de minstens even fenomenale Akira Kurosawa, is het onderwerp van de nieuwe documentaire Mifune: The Last Samurai, waarvan je hieronder de nieuwste trailer kunt bekijken.

De titel slaat zowel op dat Mifune als jonge jongen al graag een zwaard hanteerde om zich tegen pestkoppen te beschermen, als natuurlijk op dat hij tijdens zijn carrière heel wat beroemde samoerais speelde. Die weer de inspiratie vormden voor vele westerse filmhelden. Natuurlijk was Mifune de rebel in Seven Samurai, waar nu de zoveelste remake van in de bios draait (The Magnificent Seven)

Mifune was ook de stoïcijnse samoerai in Yojimbo (de bron voor Clint Eastwoods 'Man With No Name', en dus eigenlijk voor diens hele carrière) en de boze generaal in The Hidden Fortress, de inspiratie voor Darth Vader. Een rol die hij volgens zijn dochter overigens zelf aangeboden kreeg, samen met die van Obi-Wan Kenobi, maar weigerde. Mifune: The Last Samurai volgt zijn leven en werk aan de hand van oude filmbeelden (uit nog zoveel meer bijzondere films), foto's en de filmmakers die door hem werden beïnvloed.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair