Rooney Mara wordt zangeres in 'Vox Lux'

Rooney Mara wordt zangeres in 'Vox Lux'

En denkt niet dat ze nog in vervolgen op 'The Girl With the Dragon Tattoo' zal spelen.

Rooney Mara gaat zangeres Celeste spelen in Vox Lux, de nieuwe film van Brady Corbet, de regisseur van IFFR 2016 slotfilm The Childhood of a Leader. In Vox Lux wordt een popster succesvol dankzij "ongewone omstandigheden".

Vox Lux zal zangeres Celeste gedurende vijftien jaar volgen, van 1999 tot nu, en naast dat we haar een ster zien worden zullen ook de 'grote culturele evoluties van de 21ste eeuw"vanuit haar perspectief bekeken worden. Vox Lux zal geschoten worden op 65mm en op 70mm formaat vertoond worden. De opnames gaan februari volgend jaar van start. Sia zal de soundtrack verzorgen en dus de liedjes van Celeste inzingen. Producent Steve Bellamy kijkt uit naar de samenwerking met Brady Corbett en noemt hem als een van de "Paul Thomas Anderons, Christopher Nolans, Quentin Tarantinos, J.J. Abrams, Steven Spielbergs van de toekomst."

Ondertussen gelooft Rooney Mara er niet meer in dat ze ooit nog zal terugkeren naar het witte doek als Lisbeth Salander in vervolgen op The Girl With the Dragon Tattoo. Ze zegt nog altijd dat ze er voor open staat, maar dat ze de hoop heeft opgegeven dat de vervolgen ooit nog gemaakt gaan worden. De remake van het Zweede origineel uit 2009 deed het niet zo goed als verwacht en sindsdien is de toekomst van de twee vervolgen in het geding. Vorig jaar was er het gerucht dat Sony eerst het vierde boek met een compleet nieuwe cast wilde verfilmen, om daarna deel twee en drie achter elkaar te gaan draaien. Maar niks lijkt nog zeker te zijn.

NieuwsFilm

meest populair