Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan en Ed Oxenbould in 'Wildlife'

Paul Dano heeft vrijwel alle belangrijke spelers gevonden voor zijn regiedebuut.

Het was een goede week voor Paul Dano, die hard aan zijn regiedebuut Wildlife werkt, wat tevens een boekverfilming wordt. De roman van Richard Ford, waarop de film gebaseerd is, komt uit 1990. Eerder deze week voegden Jake Gyllenhaal en Carey Mulligan zich aan de cast toe, nu is ook hun zoon gecast: The Visit-acteur Ed Oxenbould.

Hij is Joe Brinson, een 16-jarige knul die met zijn ouders Jerry en Jean naar Great Falls, Montana verhuist. Jerry, een oud professionele golfspeler, gaat daar aan de slag als golfleraar, maar raakt zijn baan later kwijt. Daaropvolgend ziet Joe het huwelijk van zijn ouders ineenstorten: Jerry meldt zich aan als vrijwilliger om het tegen een grote bosbrand op te nemen en moeder Jean valt voor ene Warren Miller. Hij is een man die Joe niet kan uitstaan, omdat Warren enkel vriendelijk tegen hem doet om bij zijn ma in het bed te kruipen.

Samen met zijn vriendin, actrice Zoe Kazan, bracht Dano het script in orde waarmee hij zal filmen. Het is niet de bedoeling dat het tweetal in Wildlife verschijnt, welke door June Pictures en Nine Stories Productions geproduceerd wordt. Het is niet duidelijk wanneer het drama uitkomt en in welk formaat.



NieuwsFilm

meest populair