Adam Driver als bescheiden buschauffeur in trailer 'Paterson' (aanrader)

Adam Driver als bescheiden buschauffeur in trailer 'Paterson' (aanrader)

De nieuwste film van regisseur Jim Jarmusch, bekend van Broken Flowers en The Limits of Control.

Drie jaar na Only Lovers Left Alive keert regisseur Jim Jarmusch terug met een nieuwe film: Paterson. Hierin speelt Adam Driver (Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, 2015) de bescheiden buschauffeur Paterson. Hij woont samen met zijn vrouw Laura (Golshifteh Farahani) in - geloof het of niet - Paterson, een stad in New Jersey. In z'n vrije tijd schrijft Paterson gedichten en hij heeft ontzettend veel talent, maar dit heeft hij zelf niet echt door. Bekijk hieronder de eerste trailer en poster.

Paterson leeft volgens een dagelijkse routine: hij rijdt z'n dagelijkse route met de bus, observeert de stad terwijl hij erdoorheen tuft en luistert naar de conversaties die om hem heen plaatsvinden. Verder schrijft hij elke dag poëzie in een notitieboekje, laat hij z'n hond uit en gaat hij naar een bar om exact één biertje te drinken. Het leven van z'n vrouw Laura is juist continu in beweging. Er komen op dagelijkse basis mooie dingen op haar af, het ene project nog inspiratievoller dan het andere. Paterson is dol op Laura en zij houdt van hem. Hij steunt haar ontembare ambitie, terwijl zij volledig gelooft in zijn geheime dichttalent.

De cast bestaat verder uit William Jackson Harper en Masatoshi Nagase. Paterson draait vanaf 28 december in de States, maar heeft op dit moment jammer genoeg nog geen Nederlandse releasedatum.



Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair