Colin Trevorrow over rechtvaardiging 'Jurassic World 2'

Colin Trevorrow over rechtvaardiging 'Jurassic World 2'

Waarom moet het vervolg gemaakt worden?

Vorige week nog vertelde regisseur Colin Trevorrow dat J.A. Bayona's Jurassic World-vervolg een stuk duisterder en enger zou worden dan het origineel. Nu vertelt hij tegenover HitFix waarom het vervolg gerechtvaardigd is om te maken en gaat hij in op de hedendaagse scepsis jegens blockbusters en hun (vele) vervolgen.

"Deze moet zichzelf op een andere manier rechtvaardigen. We zijn allemaal cynisch over vervolgen en worden elk jaar cynischer, dus dit moet ook bewijzen dat het een bestaansreden heeft, meer dan alleen om geld te verdienen," vertelde Trevorrow. "En ik geloof dat het dat doet."

De voornaamste reden ligt in het uitbouwen van bepaalde concepten uit de boeken van schrijver Michael Chrichton, waar de franchise op gebaseerd is. "Ik denk dat er een verhaal verteld kan worden hier en dat we kunnen bouwen op de oorspronkelijke ideeën van Michael Chrichton. Wat ik zo goed vond, was dat hij een belangrijk idee introduceerde dat volgens mij in het heden ook erg belangrijk is, namelijk dat bepaalde fouten niet meer gecorrigeerd kunnen worden."

Jurassic World 2 zal dan ook ingaan op een belangrijke vraag: "Het moment dat ze een dinosaurus gekloond hadden, kon die niet meer zomaar weggestopt worden. En wat kan het ultieme gevolg daarvan zijn?" Duidelijk is in elk geval dat in het vervolg de technologie om dino's te klonen niet langer alleen in handen van InGen zal zijn. De zaadjes daarvoor werden al geplant in de eerste film.

Voor de tweede film keren castleden Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terug. Vanaf juni 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair