Gouden Kalf-winnaar 'The Paradise Suite' opnieuw in de bioscoop

Gouden Kalf-winnaar 'The Paradise Suite' opnieuw in de bioscoop

Winnaar van beste film, beste scenario en beste acteur.

Afgelopen vrijdagavond werd The Paradise Suite bekroond met drie Gouden Kalveren tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het werd uitgeroepen tot Beste Film en won daarbij ook de Gouden Kalveren voor Beste Scenario (Joost van Ginkel, die de film ook regisseerde) en Beste Acteur (Issaka Sawadogo).

De film is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de personages, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen.

In samenwerking met de Nederlandse filmtheaters zal The Paradise Suite vanaf deze week opnieuw te zien zijn in 17 bioscopen. Voor de film vormt het een herkansing om bezoekers te trekken. Toen deze in roulatie ging, trok deze namelijk maar 9.992 bezoekers, ondanks dat het de Nederlandse inzending voor de Oscars was.



NieuwsFilm

meest populair