Omschrijving eerste beelden 'War for the Planet of the Apes'

Omschrijving eerste beelden 'War for the Planet of the Apes'

En kan de franchise verder zonder Andy Serkis' Caesar?

Dawn of the Planet of the Apes eindigde nog met een onheilspellende boodschap. Caesar (Andy Serkis) vertelde toen aan Jason Clarke's Malcolm (die overigens afwezig is in dit vervolg) dat "de oorlog begonnen is". Als we Caesar weer terug zien in vervolgfilm War for the Planet of the Apes, is die oorlog in volle gang. Dat is ook zo'n beetje de conclusie die getrokken kan worden na het lezen van diverse omschrijvingen van de trailer die tijdens de New York Comic-Con vertoond werd. Afgezien daarvan zijn er ook wat andere beelden vertoond, die we hieronder omschrijven. En er is een interessant nieuwtje over de rol van Caesar in de franchise.

Omschrijving afzonderlijke scène

Goed, we moeten hier wel even waarschuwen voor spoilers. Meer dan de trailer, bevat de scène die vertoond werd een belangrijke hint naar het verloop van het verhaal. Lees de komende omschrijving dus alleen als je het zeker weet en (eventuele) spoilers je niet zoveel uitmaken.

In de scène werd vertoond "bevinden Caesar, Maurice (Karin Konoval), Rocket (Terry Notary) en een nieuwe gorilla zich op paarden, tot ze aankomen bij een klein hutje ergens op een open veld. Als ze afstappen, zien ze een man met brandhout in zijn armen. Rocket, Caesar en de gorilla richten hun geweren op de man (Maurice draagt geen wapen) en de man beweegt rustig en kalm en legt zijn brandhout neer. Dan grijpt hij naar zijn eigen wapen en wordt hij direct doodgeschoten door Caesar. De apen bekijken het hutje vervolgens en treffen daar een klein meisje aan, van een jaar of tien. Maurice probeert het kindje te troosten en komt erachter dat ze stom is. Terwijl ze vertrekken, komt het meisje naar buiten en ziet ze dat haar vader dood is. Maurice vraagt of ze haar mee kunnen nemen en Caesar is het er niet mee eens. Daarop weigert Maurice zonder het meisje te vertrekken en geeft Caesar toe."

Omschrijving eerste trailer

Vermoedelijk komt de trailer relatief snel naar het internet, omdat de beelden er erg goed uitzagen volgens uiteenlopende bronnen. De teaser "opent met een groep goed bewapende en getrainde soldaten die een donkere grot doorzoeken. Daar is apenarchitectuur (bruggen, platformen en andere structuren) zichtbaar. De walkietalkie van een soldaat kraakt, die vervolgens ineens door Caesar opgepakt en neergeslagen. Caesar pakt de talkie op en luistert mee. Ze zijn naar hem op zoek - op een missie om hem te doden. De beelden laten vervolgens zien hoe de antagonist, Colonel (Woody Harrelson) wegrent, met Caesar achter zich aan."

De rest van de beelden zouden beelden van de strijd tussen Caesar en de mensen laten zien, en toont hoe de apen grote groepen mensen gevangen genomen hebben. Colonel bereidt zich ondertussen voor op een groots gevecht tegen de apen. Hij "vertelt tijdens de trailer hoe de mensen de apen gemaakt hebben, en dat natuur hen sindsdien straft, en dat zijn leger alles zal doen om te voorkomen dat de wereld een 'Planet of the Apes' wordt."

Films zonder Caesar

Volgens Matt Reeves kan er zomaar een filmuniversum rond de franchise opgebouwd worden. "Caesar heeft er een belangrijke rol in. Hij is een soort Mozes in de apengeschiedenis, maar er zijn ook allerhande nieuwe personages die je zou kunnen volgen in dit verhaal. Het gaat echt over het pad waarop alle apen zich bevinden, waarop alle personages zich op bevinden en het is heel bewust op Caesar gericht, maar het universum is groter dan Caesar alleen."

Andy Serkis staat er dan ook voor open om eventueel terug te keren als een geheel ander personage in de reeks, mocht Caesar het loodje leggen. "Dat zou geweldig zijn om te doen. Zoals Matt [Reeves] altijd heeft gezegd, weten we waar we willen eindigen en de grote vraag is vooral, hoelang je nodig denkt te hebben om daar te komen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om het verhaal voort te zetten."

In deze derde film in de rebootreeks hebben Caesar en zijn apen onvoorstelbare verliezen geleden in de strijd tegen de menselijke Colonel (Woody Harrelson). Maar Caesar geeft zich niet zomaar gewonnen en gaat het persoonlijke gevecht met Colonel aan, in een strijd waarvan de uitkomst het lot van de planeet en de status quo tussen de twee soorten zal bepalen. Rollen in War for the Planet of the Apes zijn er uiteraard niet alleen voor Serkis en Harrelson, maar ook voor Judy Greer (Cornelia), Max Lloyd-Jones (Blue Eyes), Terry Notary (Rocket), Steve Zahn en Aleks Paunovic. Vanaf 13 juli 2017 draait de film in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair