Speelduur 'Assassin's Creed' onthuld

Speelduur 'Assassin's Creed' onthuld

Tweeënhalf uur zijn er nodig om het verhaal van Callum Lynch te vertellen.

Empire Cinemas heeft op zijn website de speelduur van Assassin's Creed, de langverwachte verfilming van de gelijknamige spellen, gepubliceerd. De film van regisseur Justin Kurzel zal 140 minuten gaan duren, kortom twee uur en twintig minuten. Dat is een redelijk forse speelduur, maar er moet dan ook veel gebeuren in de film.

Assassin's Creed moet namelijk laten zien hoe de technologie van het fictieve Abstergo werkt, die het mogelijk maakt voor mensen om de genetische herinneringen van hun voorouders te kunnen herbeleven. Tegelijk moet er een beeld geschetst worden van de eeuwenlange strijd tussen de Tempeliers en de Assassins. En dan is er natuurlijk nog het verhaal van Michael Fassbenders Callum Lynch dat verteld moet worden.

Kortom: dat de film nagenoeg tweeënhalf uur gaat duren is weinig verrassend. Naast Fassbender spelen ook Marion Cottilard (Sophia Rikkin), Jeremy Irons (Alan Rikkin), Ariane Labed (Maria) en Brendan Gleeson rollen in Assassin's Creed. Er wordt veel van verwacht, want de laatste paar spelverfilmingen, waaronder Warcraft: The Beginning, wisten aan de box office niet te overtuigen.

Desondanks heeft studio 20th Century Fox al laten weten dat er een vervolg gepland staat voor 2019. Eerst echter de eerste Assassin's Creed, die op 5 januari uit moet komen in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair