Prachtige gelekte eerste trailer 'The Dark Tower'

Prachtige gelekte eerste trailer 'The Dark Tower'

Sfeervolle eerste indruk van de Stephen King-verfilming.

UPDATE 11/10: Helaas is de trailer niet meer beschikbaar. Vermoedelijk staat deze aan het eind van de maand weer live!


Hij zou pas eind deze maand vrijgegeven worden, maar heeft vroegtijdig zijn weg naar het internet gevonden: de eerste trailer voor Stephen King-verfilming The Dark Tower. Dat verklaart meteen waarom de trailer nog geen volledig afgewerkte visuele effecten heeft, maar het zorgt voor mooie beelden achter de schermen. Daarnaast is het gewoon een goede trailer.

Deze focust zich vooral op de rol van Tom Taylors Jake. Hij probeert in Midworld te komen, de alternatieve realiteit waar Idris Elba's Roland Deschain woont. Tussendoor krijgen we flitsen te zien van Matthew McConaugheys Man in Black die niet bepaald de vriendelijkste plannen heeft. Zoals gezegd zijn de beelden nog niet helemaal af, maar dat doet niet af aan het feit dat ze wel erg sfeervol zijn om naar te kijken.

Om een versie van de trailer te bekijken, verwijzen we je door naar de website van Vimeo. Klik hier om de trailer daar te bekijken.

The Dark Tower van regisseur Nikolaj Arcel is bedoeld als een vervolg op de boeken van Stephen King. De achtdelige reeks staat te boek als zijn magnum opus, waarin veel van de werken die hij schreef aan elkaar gewoven worden. Het verhaal volgt Roland Deschain in een wereld die in verval is geraakt, en centraal blijkt te staan in een multiversum, waarin onze realiteit slechts een van vele is. Roland zoekt een manier om de werelden te redden, terwijl hij het opneemt tegen een aartsvijand die onder vele namen door het leven gaat. Samen proberen ze zo snel mogelijk bij de jonge Jake uit te komen, die een kracht blijkt te hebben die wel eens centraal zou kunnen staat in de plannen om de werelden te redden, danwel te vernietigen.

Mocht men snel een nieuwe, volledige versie van de trailer vrijgeven, updaten we uiteraard dit bericht. Toch lijkt de kans ons daarop, gezien het effectenwerk dat nog verricht moet worden in de gelekte trailer op Vimeo, vrij klein. De eerste officiële beelden kunnen we eind deze maand verwachten.

The Dark Tower draait vanaf 23 februari in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair