Luke Evans creëert DC's Wonder Woman in 'Professor Marston & The Wonder Women'

Luke Evans creëert DC's Wonder Woman in 'Professor Marston & The Wonder Women'

Rebecca Hall en Bella Heathcote spelen ook in de biografische film.

Topple Productions, Boxspring Entertainment en Sony Pictures hebben de handen ineengeslagen om een biografisch drama te maken over de bedenker van superheldin Wonder Woman: William Moulton Marston. De Amerikaan was geboren in 1893 en creëerde de prinses van de Amazonen in 1941, samen met zijn vrouw Elizabeth en hun tweede partner Olive Byrne.

Destijds keek men neer op relaties tussen drie of meerdere mensen, daarom moest het drietal het geheim houden. Wonder Woman zelf had het ook niet makkelijk. Homofobische moralisten beweerden dat het karakter - ook wel bekend als Diana Prince - jonge meisjes tot lesbianisme aanspoorde.

De film wordt geschreven en geregisseerd door Angela Robinson (tv-series True Blood en How to Get Away with Murder). Voor de bovengenoemde mensen zijn er al drie acteurs aangetrokken: Luke Evans, Rebecca Hall en Bella Hethcote. Topple Productions zal de film uitwerken die deze week start met de opnames.

De van Harvard afgestuurde Dr. William Moulton Marston overleed in 1947 op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van huidkanker. Hij baseerde Wonder Woman op de twee liefdes van zijn leven, Elizabeth en Olive. Beide vrouwen hebben elk twee van zijn kinderen gebaard. Na zijn dood bleven ze bij elkaar, tot Olive's overlijden in 1988. Evenals Marston was Elizabeth een psychologe en uitvindster. Zo creëerden ze samen 's werelds eerste leugendetector.



NieuwsFilm

meest populair