De dino's in 'Jurassic World 2' worden wapens

Colin Trevorrow over het tweede deel.

In de zomer van 2018 verschijnt het vervolg op de mega-kaskraker Jurassic World. Ondertussen beginnen de details binnen te sijpelen en recent heeft Colin Trevorrow (Star Wars VIII) details prijs gegeven over de dino's in de film.

In gesprek met El Mundo (via TIME) zei de regisseur van het eerste deel dat de manier waarop de dino's in beeld worden gebracht gelijkenis gaat vertonen met hoe we tegenwoordig dieren behandelen:

"De dino's worden neergezet zoals we tegenwoordig dieren behandelen: de mishandeling, de medische experimenten, huisdieren, wilde dieren in dierentuinen die op gevangenissen lijken, de wijze waarop het leger ze gebruikt, dieren als wapens."

Opvallend hieraan is de laatste zin. De dino's worden ingezet als wapens, iets dat we overigens al een beetje zagen in het eerste deel. De velociraptors werden door Chris Pratts Owen gebruikt om te jagen op de Indominus Rex.

Ook gaf Trevorrow aan dat "het tweede deel meer complex wordt en nieuwe paden worden bewandeld. Vanwege deze insteek werd duidelijk dat Bayona deze moest regisseren. Zo kan de film groeien en evalueren met een erg persoonlijke visie."

Juan Antonio Bayona's Jurassic World 2 staat gepland voor 7 juni 2018. Naast Pratt keert ook Bryce Dallas Howard terug.



NieuwsFilm

meest populair