Algemeen

De dino's in 'Jurassic World 2' worden wapens

Colin Trevorrow over het tweede deel.

door Bram de Groot om 17:21 in Algemeen
In de zomer van 2018 verschijnt het vervolg op de mega-kaskraker Jurassic World. Ondertussen beginnen de details binnen te sijpelen en recent heeft Colin Trevorrow (Star Wars VIII) details prijs gegeven over de dino's in de film.

In gesprek met El Mundo (via TIME) zei de regisseur van het eerste deel dat de manier waarop de dino's in beeld worden gebracht gelijkenis gaat vertonen met hoe we tegenwoordig dieren behandelen:

"De dino's worden neergezet zoals we tegenwoordig dieren behandelen: de mishandeling, de medische experimenten, huisdieren, wilde dieren in dierentuinen die op gevangenissen lijken, de wijze waarop het leger ze gebruikt, dieren als wapens."

Opvallend hieraan is de laatste zin. De dino's worden ingezet als wapens, iets dat we overigens al een beetje zagen in het eerste deel. De velociraptors werden door Chris Pratts Owen gebruikt om te jagen op de Indominus Rex.

Ook gaf Trevorrow aan dat "het tweede deel meer complex wordt en nieuwe paden worden bewandeld. Vanwege deze insteek werd duidelijk dat Bayona deze moest regisseren. Zo kan de film groeien en evalueren met een erg persoonlijke visie."

Juan Antonio Bayona's Jurassic World 2 staat gepland voor 7 juni 2018. Naast Pratt keert ook Bryce Dallas Howard terug.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Ha dino's als wapens zeer origineel, maar stiekem kijk ik er toch naar uit.

Baron Von Marlon

Avatar

Hmmm.
Krijg zo'n beetje Planet Of The Apes gevoel.
Maak dan toch gewoon Dino Riders.

Jim

Avatar

Euh, gaat dit niet juist in tegen wat eerder gezegd is, namelijk dat de dino's in deze film JUIST GEEN wapens worden? Ik denk dat 't eerder een dingetje wordt zoals in Jurassic World: er zijn gekken die dino's tot wapen willen maken en verder niks.

Steve-O

Avatar

@Jim: inderdaad, beetje verbaasd over dit nieuws.

Hoe dan ook, Jurassic World was een geinig filmpje maar niet iets wat ik snel nog een keer zal kijken. Hopelijk gaat dit een stuk beter worden, op zo'n beetje elk vlak ;)

NieuwsFilm

meest populair