Kevin Feige over verschil 'Avengers: Infinity War' en 'Avengers Untitled'

Kevin Feige over verschil 'Avengers: Infinity War' en 'Avengers Untitled'

Netflix' The Defenders naar het witte doek: "Spoilers!"

Zo'n twee maanden geleden werd bekend dat Marvel Studios de titels van de aangekondigde Infinity War-tweeluik heeft aangepast naar Avengers: Infinity War en - het nog titelloze - Avengers Untitled. Tegenover IGN liet Kevin Feige weten hoe de delen van elkaar verschillen.

"Er is een reden waarom we publiekelijk de eerste film Infinity War en de tweede Untitled noemen. De films die we voorbereiden, zijn niet - uiteraard is er een connectie, dat hebben al onze films - onderdeel van een tweeluik," aldus de Marvel Studios baas. "Het is een complete film met een compleet verhaal en dan een complete film en een compleet verhaal. Dat is alles wat ik kan zeggen. Ze zijn zeker geïnspireerd door alles wat zich heeft afgespeeld en alles waar naar gehint wordt."


Bekijk de afbeelding

En hoe moeten we dan Avengers: Infinity War zo'n beetje zien? Feige: "We zullen veel scènes uit verschillende verhaallijnen laten zien in die film op vele locaties, maar dat zit ook al zo ongeveer in de eerdere Avengers-films; wie neemt het op tegen wie. In deze film wordt het leuk om dat te mixen. Een van de geweldige dingen aan de Infinity Gauntlet is dat iedereen het opneemt tegen Thanos, of ze nou goddelijke krachten hebben of niet. Dat is iets wat Avengers doen. Het gave aan deze twee films, die we eigenlijk gelijkertijd maken, is dat iedereen aanwezig is."


Bekijk de afbeelding

Kortom, nog niet zo heel veel duidelijkheid, maar het lijkt erop dat Thanos in beide films een bepaalde rol gaat vervullen. Mogelijk wordt er enigszins een onderscheid gemaakt tussen een meer aardse Avengers-film en een meer MCU-brede intergalactische film. Het zal in ieder geval een gekkenhuis worden, zeker als je weet dat er maar liefst 67 personages in de boeken staan, van de vele Avengers, de uiteenlopende Guardians of the Galaxy en uiteraard de nodige personages die daar omheen cirkelen zoals de Asgard-personages, S.H.I.E.L.D.-leden en mogelijk zelfs The Defenders, bekend uit de Netflix/Marvel-series.

IGN vroeg Feige naar de mogelijke betrokkenheid van Netflix/Marvel-personages als Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Zijn antwoord was dit keer ergens wat opmerkelijk: "Spoilers!" Geen ontkenning dus dit keer. Het zou in ieder geval een enorme crowd-pleaser zijn.


Bekijk de afbeelding

Beide films worden geregisseerd door Anthony en Joe Russo (The Winter Soldier, Civil War) en de script komen uit de pen van hun scriptschrijvers Markus & Stephen McFeely. Infinity War staat in de planning voor 3 mei 2018 en Avengers 4 verschijnt een jaar later op 2 mei 2019.



NieuwsFilm

meest populair