'Fantastic Beasts' draait uiteindelijk om grote toverschurk

'Fantastic Beasts' draait uiteindelijk om grote toverschurk

Eindelijk is de connectie met Harry Potter echt onthuld.

Let op: Dit artikel bevat mogelijk spoilers.

Afgelopen week onthulde schrijfster J.K. Rowling dat het verhaal van Fantastic Beasts and Where to Find Them niet in drie, maar in vijf films verteld wordt. Op Entertainment Weekly verscheen vervolgens een artikel met enkele interessante onthullingen over de toekomst van de Harry Potter spin-offs. Het blijkt dat die een veel grotere connectie krijgen met de oorspronkelijke films en boeken dan gedacht.

Lang werd er vanuit gegaan dat het enige echte verbindende weefsel zou liggen in Eddie Redmayne's Newt Scamander, diens lesboekje dat in Hogwarts gebruikt wordt en zijn relatie met Dumbledore. Maar die connectie gaat iets dieper. Een grote rol in de films is namelijk weggelegd voor Gellert Grindelwald, die voor Voldemort de grootste kwaadaardige tovenaar is.

Als de film begint, is Grindelwald al een machtig tovenaar in Europa en strijdt hij voor de overheersing van tovenaars over dreuzels. Uiteindelijk is het (in 1945) aan Dumbledore om hem in een episch duel te verslaan, waarna Grindelwald de rest van zijn leven doorbrengt in tovergevangenis Azkaban. Maar Fantasic Beasts gaat van start in 1926, als Grindelwald dus nog machtig is en er gevreesd wordt voor een invasie in Amerika.

"Hij wordt naarmate het verhaal vordert steeds belangrijker," zegt David Yates over de rol van Grindelwald. Vermoedelijk betekent dat, dat ook Dumbledore uiteindelijk een prominentere rol gaat spelen. "Hij wordt genoemd in deze film," zegt Yates daarover. "Hij speelt een kleine rol in een prachtige scène tussen Colin [Farrell] en Eddie [Redmayne]."

In basis vertelt Fantastic Beasts deel één echter een ander verhaal, namelijk dat van Newt Scamander die na een wereldreis gemaakt te hebben in New York terecht komt. Daar ontsnappen er enkele magische wezens uit zijn koffertje, waarop het aan hem en een aantal onwaarschijnlijke partners is om ze weer te vangen. Vanaf 16 november in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair