Steven Seagal gaat Under Siege 3 maken

Steven Seagal gaat Under Siege 3 maken

Dit deel zou in Rusland moeten plaatsvinden, om de vriendschap tussen de VS en Poetin te bevorderen.

Steven Seagal kondigde onlangs al aan dat hij een vervolg wil maken op zijn debuutfilm Above the Law. Die film was het begin van zijn korte tijd als grote filmster, die piekte met Under Siege. Nu gaat hij ook daar weer een vervolg op maken: Under Siege 3.

In 2014 vertelde hij al in een interview dat hij plannen had voor een derde deel in de succesvolste reeks van zijn carrière, om die in Rusland af te laten spelen. Want hij is nu eenmaal goede vriendjes met Poetin, en vindt dat Rusland te lang als de schurk in Hollywood heeft gefungeerd. Volgens Seagal zouden Amerika en Rusland bondgenoten en goede vrienden moeten worden, en om een stap in die richting te zetten gaf Seagal in 2014 aan dat hij daar een film over ging maken. Waarin speciale Russische en Amerikaanse legereenheden samen strijden tegen terrorisme. Dat moest Under Siege 3 worden.

Seagal noemde dit sindsdien wel vaker in interviews, de wens om een derde Under Siege te maken. Het leek altijd een wens die tot niets zou leiden, maar vorige week tweette Seagal opeens dat zijn huidige productiepartner Woodie Mister het script voor Under Siege 3 aan het schrijven is. Net als bij het beoogde vervolg op Above the Law is het nog de vraag of dit project werkelijk van de grond komt, en dan nog is de kans waarschijnlijk klein dat de film de bioscoop zal halen.

Nadat de eerste Under Siege "Die Hard op een slagschip" werd genoemd en Under Siege 2: Dark Territory "Die Hard op een trein" werd genoemd, zou Under Siege 3 dan "Die Hard in Rusland" worden, maar daar is Steven Seagal dan toch echt te laat mee: die is er al in de vorm van A Good Day To Die Hard.

NieuwsFilm

meest populair