Algemeen

Stephen King-verfilming 'Gerald's Game' werft Carla Gugino en Bruce Greenwood

'Hush'-regisseur Mike Flanagan bindt een vrouw vast aan een bed.

door Rik Timmer om 15:33 in Algemeen
Mike Flanagan, de regisseur achter titels als Oculus en Hush, kondigde niet lang geleden aan dat het een droom van hem is om Stephen King's boek Gerald's Game te verfilmen. Het oogt ernaar uit dat zijn wens werkelijkheid wordt, want Netflix heeft de filmrechten binnengehaald en twee acteurs aangenomen om in de thriller te spelen: Carla Gugino en Bruce Greenwood.

Het boek komt uit 1992. De Nederlandse titel is De Spelbreker. We volgen de succesvolle advocaat Gerald en zijn vrouw Jessie. Ze reizen naar een verafgelegen zomerhuisje in Maine. Ze hopen hun romance nieuw leven in te blazen. Een idee van Gerald is om zijn vrouw met handboeien aan het bed vast te binden en deel te nemen aan enkele seksuele spelletjes.

Jessie wil er echter al snel niets van hebben, schopt haar man van zich af en ontdekt weldra dat hij is overleden aan een hartaanval. Ze is niet in staat zich te bevrijden, het bed kapot te maken of om hulp te roepen. Het enige dat opdoemt is een hongerige hond die zich te goed doet aan Gerald en een mysterieuze, misvormde verschijning die op een mens lijkt. Jessie raakt al snel in paniek. Mede door de dorst begint ze ook te hallucineren. Zal ze dit overleven?

Naast Gugno en Greenwood zullen we ook Henry Thomas, Carel Struycken en Kate Siegel in de cast zien. De opnames zijn als het goed is pas geleden van start gegaan. Niet geheel verrassend zal streamingdienst Netflix de thriller uitbrengen. Wanneer ze dat doen is nog onduidelijk.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair