Featured

Traileranalyse: 'Logan'

Gisteren waren er dan eindelijk de eerste beelden van de laatste X-Men film van Hugh Jackman.

door Jim Pedd om 00:05 in Featured
Gisteren was er eindelijk de eerste trailer voor de laatste Wolverine-film van acteur Hugh Jackman, Logan. Tegenover Empire Magazine vertelde regisseur James Mangold uitgebreid over de beelden, en aan de hand daarvan (en een heleboel speculatie), analyseren we de trailer.

De beelden onthullen een wereld in de nabije toekomst, waarin er weinig mutanten meer overgebleven zijn. Een jong meisje (Dafne Keen) is mogelijk de sleutel voor het overleven van de soort. En om haar te beschermen, moeten Logan en Professor X (Patrick Stewart) nog eens samenwerken. Heel eenvoudig zal dat vermoedelijk niet zijn in deze op westerns geïnspireerde comicfilm. De twee zijn namelijk flink ouder geworden. Professor X is dus een stuk minder sterk en datzelfde geldt voor Logan, die niet meer zo snel geneest als vroeger. En dan is er nog een slechterik, gespeeld door Boyd Holbrook, die het op hen voorzien heeft.

Hieronder kan je de trailer nogmaals bekijken en daarna volgt de analyse. Logan draait vanaf 2 maart 2017 in de bioscoop.Wolverine geneest niet meer

Het uitgangspunt van deze film is dat de krachten van Wolverine flink zijn afgenomen. Hij zal vast nog genezen, maar doet dat een stuk minder snel dan voorheen. Het trekken van zijn messen zal dus veel meer pijn doen, en de wonden blijven langer open, zoals hieronder te zien.


de littekens op zijn rug wijzen daar ook op. Mangold: "Een van de dingen waar we over nagedacht hebben in deze film, is dat we niet alles opnieuw willen opbouwen. We willen vragen hebben. Om een andere Logan, een andere Wolverine-film te maken, hadden we het gevoel dat we niet elke traditie uit de films als een heilig huisje over moesten nemen. Dus we vroegen ons af of het feit dat Logan kon genezen wel voorkwam dat hij littekens zou krijgen. We stelden ons voor dat, toen hij jong was, dat wel van toepassing was, maar nu hij ouder wordt niet meer. Dus als hij snel geneest, houdt hij wel een litteken over. Het simpele idee was dat, nu zijn lichaam langzaam meer toegetakeld raakt, hij een soort tattoos krijgt van gevechten uit het verleden."


Het mysterieuze meisje

Wie het meisje is, weet niemand nog zeker. Het gerucht gaat in elk geval dat het Laura Kinney/X23 is, de vrouwelijke variant van Wolverine die een rol in de film zou spelen. In de comics heeft zij ook klauwen en wordt ze neergezet als de opvolger van Logan. Die gaat in de comics, net als in deze film vermoedelijk, op een gegeven moment dood en dan neemt zij het stokje van 'm over. In de trailer wordt daar ook naar gehint. "Ze lijkt op jou. Heel erg zelfs", zegt Professor X namelijk tegen Logan. En een duidelijke hint naar het plot: "Ze heeft onze hulp nodig." Tegenover Empire wil regisseur James Mangold in elk geval niets over het personage van actrice Dafne Keen vertellen. "Ik denk dat ik jullie hier gewoon over laat speculeren."


Hoe erg ze die hulp nodig heeft, blijkt uit onderstaand shot, waarin ze vermoedelijk ontvoerd wordt door een van de slechteriken in de film.


Roadtrip

Er zijn meerdere beelden van wat lijkt op een roadtrip. We zien Charles en Logan samen in de auto, en hierin lijkt Charles er beter aan toe dan later, als hij door Logan naar zijn bed gedragen moet worden.
Hieronder ligt Logan te slapen achter het stuur (wat erop wijst dat de personages op een gegeven moment op de vlucht moeten). James Mangold vertelde tegenover Empire dat dit shot een bepaalde significantie heeft. "Ik denk dat deze film draait om familie, en samen sterk staan en banden opbouwen in een wereld waarin personages zich wellicht erg eenzaam voelen".


Wolverine & Professor X wonen in een ijzersmelterij

Het grote landhuis waar Professor X ooit woonde lijkt geen rol meer te spelen in zijn leven. Hij woont nu, zo lijkt het althans, samen met Logan in de rest van een oude ijzersmelterij. Het is natuurlijk wel vrij poëtisch, gezien het feit dat Logan ook grotendeels van metaal is en ook vervallen raakt.


Logan is echter niet de enige die niet meer zo fit is als voorheen. Regisseur James Mangold aan het woord: "We zitten in de toekomst, ver voorbij het epiloog van Days of Future Past", vertelde hij. Patrick Stewarts personage is stukken ouder geworden, minder sterk. "We treffen al deze personages aan in wat echtere omstandigheden. Met vragen van ouderdom, eenzaamheid en hun plek in de wereld. Of ze nog van nut zijn. Ik zag dat als een kans. We hebben deze personages in actie gezien, het universum reddend. Wat gebeurt er als je met pensioen bent en die carrière voorbij is? Dat vond ik echt interessant, de vraag van mutanten die geen nut meer hebben in de wereld, die niet meer kunnen doen wat ze gewend zijn. Hun krachten nemen net als die van ons allemaal af naarmate ze ouder worden."
Ook zijn er nog wat beelden van de ijzersmelterij, waaruit blijkt dat het meisje (in elk geval tijdelijk) bij hen komt wonen. Misschien wel tot ze door Caliban opgespeurd worden en door de slechterik van de film ontvoerd wordt.Confrontatie

Vermoedelijk is die rol voor het personage van Boyd Holbrook, van wie niet bekend is welk personage hij speelt. Het gerucht gaat dat het om Donald Pierce gaat, een hater van mutanten. Dat hij een metalen arm heeft, hint daar nog meer naar. Hier zien we hem het opnemen tegen Logan, samen met zijn soldaten.

De Reavers

Die soldaten van Boyd Holbrook zijn Reavers. Dat detail werd een paar dagen geleden nog onthuld. Ze werden in de comics geïntroduceerd als cyborg criminelen die het specifiek op mutanten voorzien hebben. In de film lijken ze ook die rol te spelen. Wellicht zijn zij er deels voor verantwoordelijk dat de mutanten verdwijnen. Of ruimen ze de nog overgebleven mutanten op.


Begrafenis

De kleren die Logan op de begrafenis die je hieronder ziet draagt, lijken dezelfde te zijn als bij de confrontatie met Holbrook. De grote vraag is natuurlijk wiens begrafenis het is. Vermoedelijk niet die van Charles Xavier (die in de trailer ook op weg lijkt naar deze begrafenis). Wellicht dat het gaat om een begrafenis van Jean Grey, Cyclops of bijvoorbeeld Magneto.


Actieshots

Hieronder een paar actieshots, wederom van Boyd Holbrook met z'n team.Eerste beelden Caliban

Hieronder zie je een shot van Caliban. Hij wordt gespeeld door Stephen Merchant en heeft een belangrijke kracht. Hij kan andere mutanten volgen, waardoor hij voor twee kanten een grote rol kan spelen: voor de schurken die op zoek zijn naar mutanten, of juist voor de helden die hun eigen soort zoeken. We gokken erop dat hij werkt voor Boyd Holbrook, maar zeker is het niet.X-23?

Het gerucht gaat dat X-23 een rol speelt in de film. Hier lijkt hij het op te nemen tegen precies die mutant. In elk geval is het opmerkelijk dat Wolverine het opneemt tegen een personage dat ook klauwen heeft, dus lijkt dat wat ons betreft een duidelijke hint.


Charles onder druk

In de trailer is het erg duidelijk te zien: hier wordt Charles door soldaten onder schot gehouden. De vraag is of hij dit voorval overleeft, of dat dit wellicht de uiteindelijke reden is waarom hij zo slecht ter been is.


Graaft Wolverine een graf?

Hier nog wat intrigerende beelden. Logan en zijn jonge compagnon kijken verdrietig en het lijkt erop dat Logan hier een graf graaft. Maar Mangold: "Ik weet niet wat hij vastheeft. Het zou een wandelstok kunnen zijn". Maar wat als je het ons vraagt, is dat een schep.Aanvulling #1: R-Rated film

Hieronder zie je als aanvulling nog een beeld van de red band trailer. Daaruit blijkt dat Fox de film inderdaad de hoogste rating gaat gunnen. Mangold komt wel voor het jongere publiek ook met een PG-13 versie. Onderstaand shot "vertegenwoordigt voor mij de agressieve, klassieke Wolverine-actie die we in de film wilden hebben. Het is meer van waar de fans om gevraagd hebben. We hebben deels te maken met een beperking van hoeveel we kunnen laten zien, maar proberen ze te geven wat we kunnen. En we denken dat dit is hoe mensen zich lang voorgesteld zouden hebben dat dit soort strijd eruit zou zien. Er zit behoorlijk was harde actie in de film. We proberen het anders en erg hard te maken."


Johnny Cash

Voor de fan vertelde Mangold onder meer waarom er gekozen is om Hurt van Johnny Cash onder de beelden te zetten. "Natuurlijk voel ik een band en liefde voor Johnny Cash, zijn toon en zijn boodschap en zijn muziek. Maar de voornaamste reden achter deze beslissing is dat we ons willen onderscheiden van de andere superheldenfilms. We gaan iets anders geven dan je misschien zou verwachten en dat wilden we vanaf het begin duidelijk maken. Soms, zelfs al is een film behoorlijk anders, zet de studio die toch als alle anderen in de markt. De muziek van Cash helpt ons af te stappen van de bombastische standaard van sommige van dit soort films."15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Er mag wel even aanvulling toegevoegd worden van het r-rated shot in de red band trailer.

Jim

Avatar

@Decepticon: Goede! Die heb ik er even in gezet. En meteen maar de video van Johnny Cash.

McGraig

Avatar

Ik heb zo'n vermoeden dat die R-Rated versie maar heel beperkt gaat draaien vanwege een laatste ingrijpen van de studio. De trailer ziet er goed uit maar Mangold heeft sinds Copland geen echt goeie film meer gemaakt. Bij de vorige Wolverine zou er ook een fikse verbetering komen ten opzichte van de eerste die altijd nog beter is dan twee.

Decepticon

Avatar

Ik denk niet dat dat gaat gebeuren, maar mocht Fox dat wel doen, dan zullen ze echt een shitload aan klachten over hun heen krijgen.

Maar vooralsnog denk ik dat de r-rated versie gewoon overal zal draaien, net zoals Deadpool. Ook omdat de r-rating officieel werd aangekondigd.

Sunspot

Avatar

Damn, kijk hier echt naar uit,hoop dat we meer mutanten zien ook

Ed Crane

Avatar

McGraig "Ik heb zo'n vermoeden dat die R-Rated versie maar heel beperkt gaat draaien vanwege een laatste ingrijpen van de studio"


Nee, in iig de VS mogen niet twee verschillende versies van één film tegelijkertijd draaien, daar moet een bepaald aantal maanden tussen zitten.

Sunspot

Avatar

"Of ze nog van nut zijn. Ik zag dat als een kans. We hebben deze personages in actie gezien, het universum reddend. Wat gebeurt er als je met pensioen bent en die carrière voorbij is? Dat vond ik echt interessant, de vraag van mutanten die geen nut meer hebben in de wereld, die niet meer kunnen doen wat ze gewend zijn. Hun krachten nemen net als die van ons allemaal af naarmate ze ouder worden."Zeer interessant, maar hoe oud moet die Xavier in deze tijdlijn wel niet zijn haha.En die Magneto ook, leek ook niet zwakker te worden in de vorige films, Xavier hetzelfde

Ed Crane

Avatar

Gezien X-Men: First Class schat ik Xavier jonger in dan Wolverine, iig niet ouder.

Ed Crane

Avatar

Oja en die origin story elementen in de solofilms. Wolverine is een stuk ouder.

Frietgezicht

Avatar

Hopelijk krijgt hij zijn 1ste goede solo-films(en hopelijk daarna Spidey ook in Homecoming want beide hebben alleen matige films gehad)

dakai-world

Avatar

Wolverine is een van de oudere mutanten in de X-Men. Xavier en Magneto waren ongeveer even oud en Xavier was een kind tijdens WW2, dus reken maar na, terwijl Wolverine heeft meegevochten in Civil War (de echte, niet die tussen spandex-mannekes), WW1 en 2.

Hexagone

Avatar

De aanwezigheid van Stewart alleen tilt dit al naar een iets hoger niveau t.o.v. de vorige films wat gezien de kwaliteit van de vorige Wolverine films niet echt zo moeilijk is.

eltorro

Avatar

@Frietgezicht: Er zijn al twee top films rond Spider-man gemaakt. Denk dat Marvel het niet veel beter gaat doen dan de laatste twee Spider-man films. En de laatste Wolverine film was redelijk.

benjamin

Avatar

eltorro "Denk dat Marvel het niet veel beter gaat doen dan de laatste twee Spider-man films. "
Dat lijkt mij nu toch echt wel een bijzonder onwaarschijnlijk vooruitzicht.

NieuwsFilm

meest populair