Meryl Streep over het spelen van Hillary Clinton

Meryl Streep over het spelen van Hillary Clinton

Actrice was in Japan voor het Tokyo Film Festival.

Florence Foster Jenkins opent dinsdag het Tokyo Film Festival, maar het festival ging eigenlijk al wat eerder van start met een persconferentie met hoofdrolspeelster Meryl Streep. De actrice ging daarbij in op het personage van Florence, de Amerikaanse verkiezingen en het spelen van Hillary Clinton in een biopic.

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige operazangeres die zich niet bewust was van haar verschrikkelijke zangstem. Streep gaf in Tokyo aan graag zangeres te zijn geworden, maar dat zij daarvoor niet goed genoeg is. Maar beter zingen dan Jenkins kan ze wel en om zich voor te bereiden leerde ze eerst de aria's op juiste toonhoogte te zingen. "Ik had een geweldige opera zangcoach die me alles goed leerde. Maar gedurende de laatste twee weken, hebben we alles op zijn kop gezet."

Streep hield de sfeer bij de persconferentie licht en ging nergens te diep op in. Ze zei dat de Amerikaanse verkiezingen wat haar betreft snel achter de rug mogen zijn aangezien iedereen hier onder gebukt gaat in de VS. Streep werd verteld dat Hillary Clinton ooit had aangegeven door Streep te willen worden gespeeld als er ooit een film over haar leven werd gemaakt. "Ik ben erg gevleid om dat te horen," zei ze. "Maar die rol zal moeten wachten. Al haar grote successen liggen nog voor haar."

In Nederland is Florence Foster Jenkins nu te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair