Mads Mikkelsens 'Rogue One'-personage is schuldigste man in universum

Mikkelsen vertelt over de drijfveren van zijn personage.

Uit wat we tot nu toe gehoord hebben over Rogue One: A Star Wars Story, weten we dat acteur Mads Mikkelsen een Robert Oppenheimer-achtig personage speelt. Zijn naam is Galen Erso en hij is een wetenschapper die door het Keizerrijk gedwongen wordt te helpen met het afmaken van de Death Star.

Volgens de geruchten voelt Erso zich op een gegeven moment zo schuldig over het bouwen van de Death Star, dat hij contact opneemt met de Rebellen en hen waarschuwt voor het superwapen. Zoals we weten uit de trailers is de Death Star bijna af en staat er als de film begint een test op het punt uitgevoerd te worden. Mikkelsen bevestigt in een interview met IGN nu dat het personage inderdaad veel moeite hiermee heeft.

"Hij bevindt zich niet bepaald in een fijne positie," aldus Mikkelsen. "Ik denk niet dat hij echt een keuze had. Maar, ik denk dat hij de schuldigste man in het universum is en dat is iets moeilijks om mee om te gaan. Als er een uitweg geweest was, had hij die zeker genomen."

Vermoedelijk bedoelt Mikkelsen dat die uitweg er niet was, omdat zijn gezin gedood zou worden als Erso niet meegewerkt had. Daarnaar werd in elk geval wel gehint in de recent vrijgegeven laatste trailer voor de film. Daarin vertelde Galen aan zijn jonge dochter Jyn dat alles wat hij doet, is om haar te beschermen.

Het laat in elk geval zien dat er een interessante diepere laag zit in de film van regisseur Gareth Edwards. Deze draait vanaf 14 december in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair