Algemeen

'Star Wars VIII' onthult ouders Rey

Althans, daar lijkt het heel erg op.

door Jim Pedd om 12:30 in Algemeen
Star Wars: Episode VIII zal volgend jaar in december uitgebracht worden. De hoop van veel fans zal zijn dat er in elk geval een aantal antwoorden komen op vragen die in The Force Awakens opgeroepen werden. Deel van die vragen draait om de ouders van Rey, het personage van Daisy Ridley.

Waar in Empire Strikes Back, de film waarin Luke erachter kwam dat z'n pa Darth Vader was, zal Rey vermoedelijk nu leren wie haar ouders zijn. "We zullen het over een jaar weten... Houd die vraag dus nog even vast," vertelde Ridley hierover tegenover Vulture.

De theorie gaat dat Rey familie is van een Skywalker, Kenobi of de Solo's. Maar een ander gerucht is dat ze de dochter is van Jyn Erso (Felicity Jones), de protagonist van Rogue One. Daarover vertelde Ridley het volgende: "Ik bedoel, ik denk dat het historisch gezien niet zou werken, want zij is... Darth Vader is daar... dus ze zou mijn betovergrootmoeder, nee mijn grootmoeder zijn... Het zou kunnen, vooral in een sterrenstelsel ver, ver weg."

Zeker is dat de onthulling van Reys ouders een grote zal zijn met veel invloed op de rest van het verhaal. Colin Trevorrow, die Episode IX gaat regisseren, noemde het antwoord op die vraag al eens "zeer bevredigend". Wie zijn volgens jullie de ouders van Rey?

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

stonedfilmskijken

Avatar

Ik dacht voor een tijd dat het simpelweg zou gaan om oude leerlingen van Luke Skywalker die zich iets te vaak bevonden in het schoonmaakhok van de Jedi Academy..

Maar dat is te on-amerikaans, het moet natuurlijk wel een groot spectakel zijn allemaal. Het zou niet gek zijn als ze bloed gerelateerd zou zijn aan de Skywalkers, Solo's of de Kenobi's.

horizon

Avatar

De Palpatine theorie heeft ook wel wat.

Theorieen waarom ze geen Solo of Skywalker is:
Han Solo en Leia (en Chewbacca en C3PO) herkennen Rey niet. Dus sowieso geen Solo.
Skywalker dan? Zou kunnen. Stel ze kennen haar alleen als klein kind dan kan het zo zijn dat ze haar als volwassene niet zouden herkennen. Echter ze zouden toch minimaal weten of Luke een kind had.
.

Een link met Jones' karakter in Rogue One lijkt me niet voor de hand liggend.

Havoc

Avatar

Star Wars heeft altijd om de Skywalkers gedraaid. Het lijkt me dus logisch.

dakai-world

Avatar

Dit is wel een van de tofste vragen die The Force Awakens heeft opgegooid. Ik ben inderdaad erg benieuwd van wie ze komt, waar ik vooral benieuwd naar ben is wie Snoke is.

De geruchtenmolen om hem is zo immens dat ik me afvraag hoe ver de die-hards er naast zitten.

Ereptile

Avatar

Wat als ze een kind is van Snoke?

Shifty777

Avatar

Ik heb altijd gedacht dat ze de dochter van Han en Leia is. Dat ze niet overweldigend op haar reageren kan ook uit bescherming voor haar zijn. Er lijkt immers toch een ondertoon te zijn in hun omgang met Rey. Daarbij is een gevecht van broer tegen zus spannender in de lijn van Star Wars. Ik denk dat ze heel jong is weggebracht uit bescherming voor haar broer, die toen doordraaide.

OmegaDelta85

Avatar

Er gaan zelf de theorieën rond op youtube dat ze een kleindochter zou kunnen zijn van Palpatine. Met name hoe ze vocht met het de lightsaber...

Master Of Films

Avatar

Ik vraag het andersom. Waar is ze nou geen kind van. Gokje. Jar Jar Binks. Zo en nu kan ik weer gaan hypen rond Rogue One. Volgend jaar is Episode IX aan de beurt. Smiley face

dakai-world

Avatar

Wat denkt de FT-community, wie denken jullie wie de ouders van Rey zijn?

Muufley

Avatar

Theorie is geen spoiler:

Theorieen waarom ze geen Solo of Skywalker is:
Han Solo en Leia (en Chewbacca en C3PO) herkennen Rey niet. Dus sowieso geen Solo.
Skywalker dan? Zou kunnen. Stel ze kennen haar alleen als klein kind dan kan het zo zijn dat ze haar als volwassene niet zouden herkennen. Echter ze zouden toch minimaal weten of Luke een kind had. .

Groetjes, de spoiler misbruik kraker.

Ed Crane

Avatar

Oooooh, member The Empire Strikes Back?
-Yeah, I member The Emipre Strikes Ba-ack!

Master Of Films

Avatar

Ja, want The Empire Strikes Back is The Godfather 2 van de serie geworden.....oh wacht.... :-\

dakai-world "Wat denkt de FT-community, wie denken jullie wie de ouders van Rey zijn?"
Daar moet ik echt over nadenken. Ik neem gewoon de tijd, en ik verwacht dat ik mijn theorie gaat spoileren na 15 december 2017. Kom ik er nog niet achter, dan ga ik mijn theorie gedachten nog 2 jaar uitstellen. Smiley face

horizon

Avatar

ffs muufley.

Je verpest het voor die drie mensen die de film nog niet gezien hebben en de kinderen die nog wat ouder moeten worden om de film te zien.

Net zoals het internet eigenlijk het "I am your father"heeft verpest voor toekomstige kijkers. Het originele effect wordt nooit meer bereikt.
Ha! Spoiler Tags!

bagheera1801

Avatar

Ik denk dat Rey de reïncarnatie is van Anakin. Anakin had wel een moeder maar die heeft hem gebaard "uit de Force", ze was onbevlekt ontvangen. Ik denk dat de ouders van Rey hetzelfde is overkomen en erachter kwamen wie of wat ze was en haar daarom anoniem op een planeet achter hebben gelaten, bang voor wie of wat ze kon worden (een nieuwe Darth vader bijvoorbeeld).

Punten die hiervoor pleiten: ze is érg handig met techniek en heeft een natuurlijke aanleg als piloot, net als Anakin. Anakin's lightsaber riep een visioen op en reageerde tijdens haar gevecht met Kylo Ren op haar force pull, niet op die van Anakin's kleinzoon. En ze heeft ook een beetje de speelsheid en onschuld die Anakin als klein jochie had (maar dan mét acteertalent Smiley face). Misschien is zij wel "the one who brings balance to the Force" en was dat Anakin helemaal niet (of juist toch weer wel, maar dan in gereïncarneerde vorm) .

SuperRolo2011

Avatar

Heeeye Muufley,

Vind het niet echt kunnen....
Dat je allereerst zegt dat het gene wat Horizon neer zet geen spoiler is, of je daar nou een punt mee hebt of niet is 1 ding.

Maar als iemand besluit om iets neer te zetten wat men kan lezen wanneer men die keuze maakt en jij besluit dan om het gewoon "op straat te gooien" getuigd van weinig respect voor elkaar.

Gigan72

Avatar

Haar vader is Chewbacca en haar moeder is Han solo

Steve-O

Avatar

Nooit begrepen waarom mensen altijd zo overtuigd waren dat Luke NIET Rey's vader was na het zien van TFA. Lijkt me nogal duidelijk dat hij dat namelijk wel is.

centr1no

Avatar

Ik heb het vermoeden dat Abrams in VII ergens een dikke hint heeft verstopt over wie Reys ouders zijn.
Want zo is ie.

Ereptile

Avatar

Ik heb het vermoeden dat Abrams in VII ergens een dikke hint heeft verstopt over wie Reys ouders zijn.
Want zo is ie.


Wat als het Max von Syndow's personage was?!

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Haar vader is Chewbacca en haar moeder is Han solo"
Ohhh, dat was nog een major vette spoiler!!! Graag voortaan spoiler en hashtags hiervoor gebruiken aub. Ik dank U vriendelijk. Was getekend een vriendelijke mede film totaler. Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Lijkt mij duidelijk:

[youtube=_jjA6ZL0Z_k}

Frietgezicht

Avatar

Fijn dat je reacties inmiddels kan aanpassen trouwens.. oh wacht..

SuPa

Avatar

Gezien de ontwikkelingen in VII lijkt het me logisch dat ze een kind is van Jabba en Jar Jar.

dakai-world

Avatar

Okay, okay, ik geef het toe. Ze is mijn kind Smiley face

bagheera1801

Avatar

Tuurlijk hinten ze naar Luke als vader van Rey, maar als ze dus de reïncarnatie is van Anakanin gaat hun gesprek als volgt: "Are you my father"? "No, YOU are my father".

nieuwslaatste nieuws

meest populair